Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Oldu bitti düzenlemeye Başbakan izin vermesin"

Adana'daki dersane temsilcileri, AK Parti hükümetinin dersaneleri kapatma kararına tepki gösterdi. Adana Özel Dersaneler Platformu Başkanı Semih Tanacı, "Toplumsal sorunların çözümünde konunun muhataplarıyla görüşmek, tartışmak, uzlaşmak...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana'daki dersane temsilcileri, AK Parti hükümetinin dersaneleri kapatma kararına tepki gösterdi. Adana Özel Dersaneler Platformu Başkanı Semih Tanacı, "Toplumsal sorunların çözümünde konunun muhataplarıyla görüşmek, tartışmak, uzlaşmak gibi yollar bir araç olarak kullanılırken, bu konuda sektör temsilcilerinin tüm çabalarına karşın bizlerle hiçbir görüşme yapılmamasını, son gün farklı saatlerde üstelik hazırlanan yasa taslağını paylaşmadan davet edilmemizin demokratik usullere uymadığını düşünüyoruz." dedi.

Tanacı, Final Dergisi Dersaneleri'nde dersane temsilcileri ve öğretmenlerin de katıldığı toplantıdaki konuşmasında, toplumun her kesiminden yüzde 70'lerle ifade edilen karşı çıkışlara rağmen, "Nedendir bu dersaneleri kapatacağım" ısrarı diye sordu. Tanacı, görüşmeye davet edilen sektör temsilcilerine sadece metin okunarak bir dayatmaya gidilmeyeceğini umduğunu bildirdi. Tanacı, toplumun önemli bir kesimini ilgilendiren, ulusal ve evrensel hukuk ilkelerine aykırı bulunan, girişim özgürlüğüne, öğrenme ve öğretmen hakkını anayasal bir dizi hakları yok sayan dersaneleri sistem dışına çıkarma-ortadan kaldırma çabalarına karşı çıkmanın en temel hakları olduğunu dile getirdi. Tanacı, şunları kaydetti:

"Neden Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sistemini iyileştirmek yerine kendi kurumları özel dersaneleri dışlamak istemektedir. Devlet iyileştiremediği sistemi içinde özel ders alma gücü olana ayrıcalık tanımış, yoksul halk çocuklarının elinden dersane fırsatını almış olmayacak mıdır. Atama bekleyen 150-200 bin öğretmeni atayamazken, dersane sektörünün istihdam ettiği 100 bin çalışan için hangi istihdam olanağı yaratılacaktır. Mevcut özel okulların yüzde 60 kapasiteyle çalıştığı ortada iken dersanelerin okula dönüşümünü tek alternatif olarak sunmak ve kapanmalarına yol açmakla ne elde edilecektir. Ve daha pek çok soru."

Tanacı, toplumsal uzlaşma olmadan yapılacak oldu bitti düzenlemelerin beraberinde ulusal ve evrensel bir dizi hukuksal uyuşmazlıklar getireceğine dikkat çekerek, "Bu olası hukuksuzluğa karşı haklarımızı korumak zorunda kalmadan başta Sayın Başbakanımızın gerekeni yapacağına olan inancımızı korumak istiyoruz." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.