Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okullarda çalışacak 104 kişi kura ile belirlendi

Yozgat’ta Türkiye İş Kurum (İŞKUR) tarafından uygulanan Toplum Yararına Projesi (TYP) kapsamında ildeki Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilecek 104 kişi, kura ile belirlendi.     Yozgat İstiklal Lisesi Rasim...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yozgat’ta Türkiye İş Kurum (İŞKUR) tarafından uygulanan Toplum Yararına Projesi (TYP) kapsamında ildeki Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilecek 104 kişi, kura ile belirlendi.

    Yozgat İstiklal Lisesi Rasim Kayhan Spor Salonu'nda düzenlenen kura çekimine, İŞKUR İl Müdür Vekili Zeki Beyazıt, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Başar, iş başvurusunda bulunan vatandaşlar katıldı. Kuraya katılan işçi adayları sabah erken saatlerden itibaren salonun önünde toplanmaya başladı. Görevliler kayıt sırasında izdihama sebebiyet vermemek için salona işçi adaylarını onar kişilik gruplar halinde aldı. Başvuranlar arasında kadınların daha fazla olduğu gözlenirken, bazı anneler salona çocuklarıyla geldi.

    İŞKUR İl Müdür Vekili Zeki Beyazıt, yaptığı açıklamada Türkiye genelinde yıllardır uygulanmakta olan TYP programlarının Yozgat’ta da yapıldığını söyledi. Beyazıt, "İlimiz genelinde 2 bin 300 kişi bu programdan yararlanacak. Bu programdan yararlanacak vatandaşlarımız 9 ay boyunca ücretleri İŞKUR tarafından karşılanmak üzere kamu kurumlarında, özellikle belediyelerde ve okullarda temizlik görevlisi olarak hizmet yapabiliyor. Bugün de Milli Eğitim'e alınacak vatandaşlarımız için seçim yapılıyor. Bu seçim noter huzurunda başvuranlar arasında kura çekilişiyle belirlenecek. 104 kişilik istihdama 800 kişi müracaat etti.” dedi.

    Yozgat Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Başar da kura çekiminde isimleri çıkan vatandaşların merkez ilçe, bağlı köy ve kasabalarında hizmet veren eğitim kurumlarında ihtiyacı olan okullarda istihdam edileceğini kaydetti. Başar, "Bunlar daha çok okullarımızın temizlik hizmetleri için istihdam edilecek. Biz işçileri istihdam ederken özelikle adreslerine yakın eğitim kurumlarında görevlendirmeye özen göstereceğiz." diye konuştu.

    Kura çekimine katılan vatandaşlar, yapılan bu uygulamalarla işsizliğin azalacağını belirterek 7,5 aylık sürenin biraz daha uzatılması gerektiğini ifade etti. İşçilerin yaklaşık 7,5 ay çalışacakları ve aylık ortalama bin lira maaş alacakları belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.