Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okuldaki Türk bayrağına saldırı iddiası

Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki Ayten Kemal Akınal Anadolu Lisesi'nde Türk bayrağına art arda 2 kez saldırı düzenlendiğini söyledi.Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube üyeleri ve bir grup...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Okuldaki Türk bayrağına saldırı iddiası
Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki Ayten Kemal Akınal Anadolu Lisesi'nde Türk bayrağına art arda 2 kez saldırı düzenlendiğini söyledi.

Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube üyeleri ve bir grup öğrenci, bayrak saldırısına tepki göstermek için okul önünde protesto gösterisi yaptı. Burada bir açıklama yapan Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, Okul Müdürü Seydi Özyiğit'e tepki gösterdi.

Avan, "Öğrencilerin bayrağa yapılan saldırıyı araştırmaya başlamasından sonra, okul idaresine çağrılmışlardır. Öğrencilere 'bayrağı neden seviyorsunuz' derecesinde tepkiler gösterilmiştir. Bayrağı seven ve bayrağa yapılan saldırıya tepki gösteren öğrencileri, okul idaresi atmakla tehdit etmiştir. Öğrencilere, 'sizlerin şikayet hakkı yok, velileriniz şikayet etsinler' denilmiştir. Okul idaresine çağrılan öğrencilere okul müdürü Seydi Özyiğit, bu işin peşini bırakıp tepki vermemelerini söylemiştir. Öğrencilerin bayrağı siyasi simge olarak kullandıklarıyla ilgili suçlamalarda bulunmuştur. Özyiğit, öğrencilere, bayrağı herkesin sevmek zorunda olmadığını söylemiş, 'Siz sınıfa bayrak asarsanız başkalarının da yırtması doğaldır' diyerek öğrencileri tehdit etmiştir. Bayrağımıza saldırı yapanları da dolaylı bir şekilde savunarak arka çıkmıştır. Bayrağını seven öğrencileri, faşistlikle ve düzgün Müslüman olmamakla suçlayan Özyiğit, bayrağımızın insanları rahatsız ettiğini belirterek, sınıflara bayrağımızı asmayı yasaklamıştır." dedi

Sloganlar atarak saldırıyı kınayan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Okulun 10-F şubesinde panoya asılı olan bayrağın kimliği belirsiz kişilerce kesilip yırtıldığı, üzerine 'Biji Apo', 'Bağımsız Kürdistan', 'Yaşasın Kürtlerin bağımsızlık mücadelesi' şeklinde ifadeler yazıldığı öne sürülüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.