Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okayama Üniversitesi’nden Zirve’ye işbirliği teklifi

Gaziantep'te Zirve Üniversitesi’ni ziyaret eden Okayama Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kiyoshi Morita, ortak projelerdeberaber çalışmayı arzuladıklarını ifade etti.Rektör Morita, Uluslararası Mezunlar Derneği Başkanı Prof. Dr. Zhang Hong...

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Okayama Üniversitesi’nden Zirve’ye işbirliği teklifi
Gaziantep'te Zirve Üniversitesi’ni ziyaret eden Okayama Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kiyoshi Morita, ortak projelerdeberaber çalışmayı arzuladıklarını ifade etti.

Rektör Morita, Uluslararası Mezunlar Derneği Başkanı Prof. Dr. Zhang Hong ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Satoshi Hirohata Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa’yı makamında ziyaret etti. Emine–Bahaeddin Nakıboğlu Tıp Fakültesi laboratuvarlarından birine merhum Prof. Dr. Yoshifumi Ninomiya adının verilmesine çok memnun olduğunu belirten Morita, Türkiye’de bulunmaktan ve Zirve Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını dile getirdi. Prof. Dr. Morita, “Türkler misafirperverlikleriyle ünlü. Zirve Üniversitesi’nde de bu samimiyeti gördük. Zirve Üniversitesi ile hem öğrenci hem de akademisyen değişimi konusunda işbirliği için hazırız. Okayama Üniversitesi olarak, ortak proje ve çalışmalarda Zirve Üniversitesi ile beraber olmayı arzuluyoruz.” dedi.

Uluslararası üniversitelerle anlaşmaların devam edeceğini belirten Prof. Dr. Kısa ise, “Okayama Üniversitesi ile işbirliği yapmak, bizim için son derece önemli. Zirve Üniversitesi, uluslararası üniversitelerle işbirliği yaparak öğrenci odaklı eğitim anlayışında farklı vizyonlar sunmaya devam ediyor. Japonların bizlerle çok güzel ikili ilişkileri var. Bu işbirliğiyle birlikte Gaziantep ile Japonya arasına bir köprü kurmuş bulunmaktayız. Bugün imzaladığımız işbirliğiyle Türk-Japon kurumları arasındaki kardeşliği pekiştirmiş olduk.” diye konuştu.

Ziyaret sonunda Rektör Adnan Kısa, Rektör Kiyoshi Morita’ya plaket takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.