Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciler dikkat! Bugün açıklanıyor!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG yerleştirme sonuçlarının bugün açıklanacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğrenciler dikkat! Bugün açıklanıyor!
Başkent Öğretmenevi’nde yeni eğitim öğretim yılıyla ilgili açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG yerleştirme sonuçlarının bugün açıklanacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın daha önce açıkladığı takvimine göre, yerleştirme sonuçlarının 12 Ağustos’ta açıklanması bekleniyordu.

KADROLU VE SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ARASINDA ÜCRET FARKI OLMAYACAK

Bakan Yılmaz, ayrıca 15 bin sözleşmeli öğretmen alacaklarını ve bunun için ön başvuruların başladığını hatırlatarak, kadrolu öğretmenle sözleşmeli öğretmen arasında ücret farkı olmayacağını belirtti. Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, FETÖ ile ilişkili okul ve kurumlarda çalışan 27 bin 424 personelin çalışma izinlerinin iptal edildiğini ve bu personelin resmi ya da özel öğretim kurumlarında tekrar çalışmalarına izin verilmeyeceğini açıkladı. Ayrıca 33 binin üzerinde kamu personelinin hakkında da görevden uzaklaştırma uygulandığını belirtti.

20 BİNİ ÖZEL OKULA KAYIT OLDU

Kapanan özel okulların öğrencilerinin mağdur edilmeyeceğini söyleyen Bakan Yılmaz, “Paralel devlet yapılanmasına ait okullarda 138 bin öğrenci bulunuyor. Bu öğrenciler içinde bakanlığımız çalışmaları başlattı. Puan ya da nakil sistemi ile bu öğrencilerin nakillerini gerçekleştireceğiz. Çocukları mağdur etmemek ana ilkemizdir. Bu anlamda tüm tedbirleri aldık. Hiçbir çocuğumuz paralel yapının okullarından ayrılması nedeniyle bir mağduriyet uğramayacak” diye konuştu. Yılmaz, “Bu öğrencilerin 20 bine yakını özel okula kayıt olmuştur” açıklamasını yaptı.

514 SURİYELİ ÖĞRETMEN EĞİTİCİ OLARAK YETİŞTİRİLECEK

Konuşmasında Suriyeli öğretmenlere verilecek pedagojik eğitime de değinen Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, “514 Suriyeli öğretmen eğitici olarak yetiştirilecek” dedi. Suriyeli öğretmenlerin verdiği eğitimin niteliğini artırmak için yapılan çalışmada, öğretmenlere öğretmenlik mesleğine giriş, öğretim yöntem ve teknikleri, ölçme değerlendirme, sınıf yönetimi ile eğitim psikolojisi ve rehberlik başlıklarında eğitimler verilecek. Eğitimlerin bütçesi UNICEF tarafından karşılanacak. Toplam 514 öğretmen kurs görecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.