Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oğlu tuttu, babası vurdu! Kan donduran cinayet...

Bahçelievler’de tartıştığı öğretmenevinin resepsiyon görevlisi Cemalettin Pamuk’u (40) silahla öldürmekten Milli Eğitim Bakanlığı müfettişi Adnan Bay (55) ve ona yardım etmekten oğlu Mehmet Alperen Bay (22) hakkında dava açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2016 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2016 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Oğlu tuttu, babası vurdu! Kan donduran cinayet...
Olaydan sonra tutuklanan Adnan Bay hakkında "Kasten adam öldürme" suçundan, adli kontrol tedbiri ile serbest bırakılan oğlu Mehmet Alperen Bay hakkında da, "Kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istendi.

Bahçelievler’de 28 Haziran 2016 tarihinde Bahçelievler Abidin Pak Öğretmenevi’nde oğlu ile konaklamaya giden Milli Eğitim Bakanlığı ilköğretim müfettişi Adnan Bay’ın resepsiyon görevlisi Cemalettin Pamuk’u öldürmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Bakırköy Cumhuriyet Savcısı İbrahim Öcalan tarafından yürütülen soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede, 28 Haziran’ı 29 Haziran’a bağlayan gece saat 00:05’te işlenen cinayetin ayrıntılarına yer verildi.

IŞİD’İN BOMBALADIĞI HAVALİMANINA GİDEMEYİNCE KONAKLAMAYA GİTTİĞİ ÖĞRETMENEVİNDE CİNAYET İŞLEDİ

İddianamede, Adnan Bay’ın 28 Haziran 2016 günü İtalya’ya giden oğlu Mehmet Alperen Bay’ı İstanbul Atatürk Havalimanı’na götürmek için metroya bindiği, havaalanının aynı gün terör saldırısı sonucu bombalanması nedeniyle diğer yolcularla birlikte Yenibosna’da metrodan indirildiği anlatıldı.

Havalimanına gidemeyen şüpheliler Adnan ve Alperen Bay’ın konaklamak için Bahçelievler Abidin Pak Öğretmenevi’ne gittikleri belirtilen iddianamede, özetle şunlar anlatıldı:

"Baba-oğul şüpheliler Abidin Pak Öğretmenevi’ne gittiler. Şüpheli Adnan Bay 29-06-2016 günü saat 00:01 - 00:21 aralığında tek başına resepsiyona gitti. Resepsiyonda vardiya nöbetini tamamlayan tanık Yeşim Tetik ile maktul Cemalettin Pamuk’un bulunduğu anlaşılmıştır. Şüpheli Adnan Bay, maktulden konaklamak üzere oda istedi. Maktul Cemalettin şüpheli Adnan Bay’a, ‘kimliğinizi alayım hocam’ deyince, şüpheli, ‘ben milli eğitim müfettişiyim, ben bakanlık müfettişiyim, sen kim oluyorsun da kimlik soruyorsun, sen Kürtsün, bu nedenle oda vermiyorsun. Bana oda bulmaya mecbursun, ben lobide mi yatacağım’ diye çıkıştı. Maktul de, ’duydunuz mu, bana terörist muamelesi yapıyor. Sapına kadar Kırklareliliyim. Hocam lütfen öğretmen evini terk edin, Ramazan ayında sinirlerimizi bozmayın, Büyükçekmece’de öğretmen evimiz var, otel var, orada barınabilirsiniz’ diyerek kimlik görmeden oda tahsisi yapamayacağını, havalimanındaki patlama nedeniyle de odaların dolu olduğunu söyledi. Önceden rezervasyonu bulunmayan ve kimlik soran resepsiyon görevlisi ile tartışan şüpheli Adnan Bay, maktul ile tartışmaya başladı. Bu esnadan resepsiyon bölümüne gelen diğer şüpheli Mehmet Alperen Bay, maktul ile babasının arasına girerek babasını resepsiyondan uzaklaştırdı.

OĞLU KAÇMASINI ÖNLEDİ

Maktul ile şüpheli arasında baş gösteren tartışma sırasında itiş-kakış yaşandı. Orada bulunan kurum çalışanları Yeşim Tetik, Hasan Köseoğlu, Remzi Ersoy ile Yeşim Tetik’i almaya gelen kardeşi Volkan Tetik tarafları sakinleştirmek üzere devreye girdikleri esnada şüpheli Mehmet Alperen Bay onları ayırmaya çabaladı.

Tartışma sırasında Adnan Bay, ana avrat sinkaflı küfür edince maktul, şüpheliler Adnan Bay ve Mehmet Alperen Bay’ı basit tıbbi müdahale ile giderilecek şekilde yumruk ve tokat atarak yaraladı.

Şüpheli Adnan Bay, hamili olduğu silahı maktul Cemalettin Pamuk’a yöneltip öldürme iradesi ile hayati öneme haiz bölgelerini hedef alarak saat 00:05’te ateş etti.

İsabet alan maktul, resepsiyonun ön kısmındaki x-ray cihazının önüne düştü. Diğer şüpheli Mehmet Alperen Bay, yerde yatan maktul ile boğuşmaya başladı.

Adnan Bay, maktulün gövde kısmına yeniden ateş etti. Saldırıdan kendisini korumak amacıyla düştüğü yerden kalkmaya çalışan maktulü, diğer şüpheli Mehmet Alperen Bay, kollarından tutarak kendisini korumasını ve kaçıp kurtulmasını engelledi.

Bundan yararlanan şüpheli Adnan Bay, baş kısmını hedef alarak bir kez daha ateş etti ve sonuç aldı. Şüpheli Mehmet Alperen Bay, babasının eylemine böyle bir katkı sağlamasaydı, maktul kaçıp kurtulabilir, eylem teşebbüs aşamasında kalabilirdi.

Doğrudan maktulün kollarından tutarak katkı sağladığı görüldü.

Cemalettin Pamuk, ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı kafatası, yüz kemikleri kot kırıkları ile birlikte beyin doku harabiyeti, beyin kanaması, iç organ damar yaralanmasından gelişen iç ve dış kanama sonucu öldü.

Tanıklar Yeşim Tetik, Volkan Tetik ve Hasan Köseoğlu’nun anlatımlarına göre şüpheli Adnan Bal, maktul Cemalettin Pamuk’u silahla ateş ederek öldürdü. Ölen dışında araya girenlerin isabet alabileceğini öngörmesine rağmen bir çok kez silahını ateşledi, araya giren Remzi Ersoy’un, basit bir müdahale ile giderilebilecek nitelikte yaralanmasına neden oldu."

Maktul Cemalettin Pamuk’un şüpheliler Adnan Bay’ın sinkaflı küfür ve incitici davranışları sonucu onları yumrukladığı, ilk haksız hareketin de yine şüpheli Adnan Bay’dan geldiği belirtilen iddianamede, olayın bütün olarak değerlendirilmesi durumunda sanıklar lehine haksız kışkırtma oluşmadığı belirtildi. İddianamede, Adnan Bay’ın önce iki el ateş ettiği, bu sırada Mehmet Alperen Bay’ın da yere düşen maktul ile boğuşmaya başladığı, kollarından tutup kalkmasını engelleyerek babasının maktulün kafasına doğru iki el ateş etmesini sağladığı kaydedildi.

İddianamede, Adnan Bay’ın Cemalettin Mutlu’yu "Kasten öldürmek" suçundan müebbet hapis, araya giren Remzi Ersoy’u da, "Basit tıbbi müdahale ile giderilecek şekilde olası kastla adam yaralamak" suçundan 1 yıla kadar hapis cezalandırılması istendi.

OĞLU İÇİN TUTUKLAMA TALEP ETTİ

İddianameyi hazırlayan Savcı İbrahim Öcalan, Mehmet Alperen Bay’ın maktulün kollarından tutarak kaçmasını engellediği ve babasının onu öldüren yardım ettiğini belirterek, "Mehmet Alperen Bay, eylem anında ortaya koyduğu maddi yardım, suçun icrasını kolaylaştırmaya yönelik bulunmayıp, maktulün kollarını tutarak kaçıp kurtulmasını engelleme niteliğindedir. Babasıyla işbirliği içinde hareket ederek doğrudan iştirak niteliğinde kaldığı değerlendirilmiştir" dedi. Savcı İbrahim Öcalan, iddianamesinde Mehmet Alperen Bay’ın "Kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. İddianamede, Mehmet Alperen Bay’ın, iddianamenin gönderildiği mahkemece tensiben tutuklanmasına karar verilmesi istendi.

İDDİANAMEYİ KABUL EDEN MAHKEME TUTUKLAMAYA İLİŞKİN BİR KARAR VERMEDİ

İddianamenin gönderildiği Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek duruşma gününün yer aldığı tensip zaptını düzenledi ancak tutuklama talebine yönelik bir karar vermedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.