Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Öcalan’ın Diyarbakır Nevruz’unda görüntülü mesajı yayınlanabilir”

Diyarbakır’da 21 Mart günü yapılacak Nevruz Bayramı kutlamalarında, İmralı’da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan’ın görüntülü mesajının yayınlanması bekleniyor. Nevruz Tertip Komitesi Başkanı Seydi Fırat, “Öcalan’ın Diyarbakır...

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2015 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2015 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Öcalan’ın Diyarbakır Nevruz’unda görüntülü mesajı yayınlanabilir”
Diyarbakır’da 21 Mart günü yapılacak Nevruz Bayramı kutlamalarında, İmralı’da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan’ın görüntülü mesajının yayınlanması bekleniyor. Nevruz Tertip Komitesi Başkanı Seydi Fırat, “Öcalan’ın Diyarbakır Nevruz’unda görüntülü mesajı yayınlanabilir. Halkın beklentisi Öcalan’ın görüntülü bir mesajının yayınlanmasıdır. Ancak bu konuda henüz netleşen bir durum yok.” dedi.

Diyarbakır’da 21 Mart’ta yapılacak Nevruz Bayramı kutlamalarının hazırlıklarına başlandı. Demokratik Toplum Kongresi’nin organize edeceği program için belediyeler de alt çevre düzenlemesi ve alanın kutlamalara hazır hale getirilmesi için hazır. Nevruz Tertip Komitesi Başkanı Seydi Fırat, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile bazı sivil toplum kuruluşlarının başkanları, ortak basın açıklaması yaparak kutlamalar hakkında bilgi verdi.

2015 Amed Nevruz’unda bütün dünyanın gözünün bu kutlamalarda olacağını söyleyen Fırat, “Amed Nevruzu’nun 4 parça Kürdistan için çok değerli bir yeri var. Nevruz’a 2013 ve 2014 yılında Öcalan’ın mesajları damga vurdu. Bu yıl ise Kürt halkı büyük bir özgürlük mücadelesi verdi. Bu yıl Nevruz’u gururla karşılıyoruz. Rojava devrimi tüm Ortadoğu’yu aydınlattı. Bu coşkuyla Nevruz’u karşılıyoruz. 2015 Nevruz’u müzakerelerin resmileştiği bir Nevruz olacaktır. Böyle bir Nevruz'a hazırlanırken halkların barışı, demokratik çözümü ve Öcalan’ın mesajının çok önemli olduğunu belirtmek isteriz. Umudumuz Öcalan’ın Nevruz’da olmasıdır. Bunun için 10 milyon imza topladık. Bu özlemdir. Bu özlemin göz önünde tutulması gerekiyor. Bu Nevruz barış sürecinin önündeki tüm engelleri kaldırmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ise Nevruz’un Ortadoğu halklarının özgürlüğünün müjdeleyicisi olduğunu belirterek, “Geçmiş yıllarda daha fazla katılım nasıl olsunu tartışırken son yıllarda katılan kitleyi nasıl karşılamalıyız konusunu tartışıyoruz, bunun telaşı içindeyiz. Çözüm süreci kritik bir aşamaya geldi. Sayın Öcalan’ın mesajı ve halkın duruşu yeni bir gelişmenin müjdecisi olacaktır.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.