Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Obezite gününde vatandaşların boy ve kiloları ölçüldü

Obeziteye dikkat çekmek amacıyla Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü Sivas Devlet Hastanesi’nde stant açarak vatandaşların boy ve kilo ölçümü yaptı. Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlam, kilo sorunu yaşayan vatandaşların hiçbir...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2014 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2014 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Obezite gününde vatandaşların boy ve kiloları ölçüldü
Obeziteye dikkat çekmek amacıyla Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü Sivas Devlet Hastanesi’nde stant açarak vatandaşların boy ve kilo ölçümü yaptı. Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlam, kilo sorunu yaşayan vatandaşların hiçbir zaman mucizevî diyetler, zayıflama çayları-ilaçları, yağ yakıcı besinler gibi hızlı kilo verdirmeye yönelik sağlığı bozacak yöntemlere yönelmemesini istedi.

    Sivas Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlam, hastalıkların tedavi edilmesinin önemli olduğunu ancak hastalıklardan korunmanın çok daha önemli olduğunu vurguladı. "Tüksek tansiyon, diyabet, kalp ve damar hastalıkları, iskelet ve kas sistemi hastalıkları ve obezite gibi hastalıkların tedavisinden daha önemlisi hasta olmamaktır." diyen Sağlam, şu ifadeleri kullandı: "Bu hastalıklardan düzenli ve hareketli yaşam sürerek ve sağlıklı beslenerek korunabiliriz. Son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de obezitenin (şişmanlık) görülme sıklığı giderek artmaktadır. Bu durum artık sadece yetişkin kadın ve erkekleri değil, bebek, çocuk ve gençlerimizi de büyük oranda etkilemektedir. Çocukluk çağından itibaren uygulanacak yeterli ve dengeli beslenme ile şişmanlığın oluşumu önlenebilmektedir. Sağlığı bozacak ölçüde vücutta anormal ve aşırı yağ birikmesi şeklinde tanımlanan obezitenin nedenleri arasında; aşırı ve yanlış beslenme alışkanlıkları, fiziksel aktivite yetersizliği, sık aralıklarla uygulanan çok düşük enerjili diyetler, genetik etmenler, psikolojik problemler ve hormonal etmenler bulunmaktadır. Boya uygun vücut ağırlığının dengede tutulması, uzun ve sağlıklı bir yaşamın anahtarıdır."

    Kilo sorunu yaşayan vatandaşların hiçbir zaman mucizevî diyetler, zayıflama çayları-ilaçları, yağ yakıcı besinler gibi hızlı kilo verdirmeye yönelik sağlığı bozacak yöntemlere yönelmemesini isteyen Sağlam, "Mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurarak uzman kontrolünde kişiye özel hazırlanacak olan beslenme tedavisi uygulanmalıdır." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.