Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

O ülke liderinden Obama'ya küfür!

Çok tartışılan sözleriyle gündemde olan Filipinler Devlet Başkanı Duterte ABD Devlet Başkanı Obama'ya yerel dilde küfretti.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2016 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 18:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
O ülke liderinden Obama'ya küfür!
Filipinler'in lideri Rodrigo Duterte, kendisini "yargısız infazlarla" suçlayan ABD Başkanı Obama'ya küfretti. Laos'taki Güneydoğu Asya Ulusları Birliği'nin zirvesinde konuşan Duterte, Obama'ya seslenerek, "Saygı duymalısın" derken, Filipinler'in yerli dillerinden olan Tagalog dilinde, Obama'ya "Putang ina (o... çocuğu)" dedi. Duterte küfrettikten sonra, "seni burada lanetlerim" diye konuştu.

Sol Haber'in aktardığı habere göre Filipinler Cumhuriyeti halkı dışında kimseye cevap vermeyeceğini belirten Duterte Obama'yı kastederek, "Onu umursaymıyorum. Kim o?" dedi.

Filipinler'in ABD'nin sömürgesi olmaktan uzun zaman önce çıktığını söyleyen Duterte, Obama'nın insan hakları konusunda konuşmasını da eleştirerek, Amerikalıların Moro (Filispinlerdeki Müslüman halk) halkından 600 bin kişiyi katletmesini hatırlattı.

"Şu ana kadar ABD'den bir özür duymadık" diyen Duterte, insanların ABD'den çok etkilendiğini, ancak kendisinin onu herkesin önünde tekmelemekte duraksamayacağını söyledi. Duterte, yakın zamanda uyuşturucu satıcılarına ve kullananlara karşı "ölüm" kampanyası başlatmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.