Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

O Türkle ilgili flaş gelişme!

ABD'de bir alışveriş merkezindeki mağazada silahlı saldırı düzenleyen ve beş kişinin ölümüne yol açan saldırgan, Türkiye doğumlu Arcan Çetin çıktı. Çetin'in beş ayrı "birinci dereceden cinayet" suçlamasıyla yargılanacağı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2016 18:40
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2016 21:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
O Türkle ilgili flaş gelişme!
Polis, Burlington kentindeki Cascade Alışveriş Merkezi'nde yer alan güvenlik kameralarından edindiği görüntü ve fotoğrafları kamuoyuyla paylaştıktan sonra, gelen ihbarlar sonucu silahlı saldırganın kimliğini belirledi.

Saldırının meydana gelmesinden sonra, görgü tanıkları tarafından Hispanik olduğu öne sürülen tüfekli saldırganın Arcan Çetin adında bir Türk olduğu ortaya çıktı.

Yetkililer, saldırının gerçekleştiği Burlington'a 50 kilometre uzaklıktaki Oak Harbor kasabasında yaşayan 20 yaşındaki Çetin'in "yasal ve sürekli oturum hakkı" bulunduğunu açıkladı.

CNN International, Çetin'in beş ayrı "birinci dereceden cinayet" suçlamasıyla yargılanacağını bildirdi.

"ZOMBİ GİBİYDİ"

Çetin, saldırıdan yaklaşık 24 saat sonra "olaysız" şekilde yakalandı. Reuters'ın haberine göre polis, gözaltına alındığı esnada üzerinde silah olmayan Çetin'in yakalandığı sıradaki halini "zombi gibiydi" diye tanımladı. Evinin yakınlarındaki caddede yürürken, devriye gezen polislerce fark edilerek yakalanan Çetin'in taşıdığı çantanın içinden bir bilgisayar çıktığı belirtildi.

Çetin'i yakalayan polis memurlarından Mike Hawley, "Zanlının bölgede olduğu bilgisini almıştık. Oak Harbor'da saat 18.30 sularında devriye gezerken onu tanıdım. Hemen frene basıp, geri döndüm. Silahlarımızı çekip araçtan dışarı atladık. Kaçmaya çalışmadı. Öylece donup kaldı. Hiçbir şey demedi. Zombi gibiydi" ifadesini kullandı.

Polis, Çetin'in saldırıyı neden gerçekleştirdiğinin bilinmediğini ancak terör dahil tüm ihtimallerin değerlendirildiğini açıkladı. FBI ise olayın terör bağlantılı olduğuna dair herhangi bir kanıt olmadığını ifade etti.

ADANA DOĞUMLU

Çocuk yaşlardayken ailesiyle birlikte ABD'ye göç eden Çetin, Facebook profilinde Adana doğumlu olduğunu belirtiyor. Çetin’in Oak Harbor Lisesi'ne gittiği ve bir markette çalıştığı öğrenildi. Çetin’in başta Call of Duty olmak üzere şiddet içeren bilgisayar oyunlarına karşı ilgi duyduğu belirtildi.

Reuters'ın haberine göre, Çetin'in ailesi, saldırının aydınlatılması konusunda polisle işbirliği yapacağını belirtti.

SABIKALI OLDUĞU BELİRTİLDİ

Seattle Times gazetesi, Çetin'in geçmişte aile içi şiddet suçlamalarıyla üç kez mahkemeye çıktığını bildirdi. Gazete, bu olaylarda şiddete maruz kaldığı iddia edilen kişinin, Çetin'in ABD'li üvey babası olduğunu belirtti.

Seaatle Times, 29 Aralık'ta verilen mahkeme kararı ile Çetin'in ateşli silah taşımasının yasaklandığını bildirdi.

Gazete, Çetin'in ayrıca alkollü araç kullanmaktan da gözaltına alındığını duyurdu.

KANSERİ YENDİ AMA...

Saldırının en genç kurbanının, geçmişte kansere yakalanan ancak bu hastalığı yenmeyi başaran Sarai Lara (16) olduğu belirtildi.

Bir diğer kurban ise mağazada makyajcılık yapan 52 yaşındaki Shayla Martin olduğu bildirildi.

ESKİ KIZ ARKADAŞI O MAĞAZADA ÇALIŞIYORDU

Amerikan haber televizyonu KING 5 News, Çetin'in eski kız arkadaşının geçmişte bu mağazada çalıştığını ancak saldırı anında orada olmadığını öne sürdü.

FOX-Q13'ün haberine göre ise Çetin, bir kadının ismini bağırarak ateş açtı.

SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞMİŞTİ?

ABD'nin kuzeydoğusunda yer alan Washington eyaletindeki silahlı saldırıda dördü kadın, beş kişi öldürülmüştü.

Seattle kentine yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta yer alan Burlington'daki Cascade Alışveriş Merkezi'nde Cuma akşamı yerel saatle 19.00'da bir mağazanın kozmetik bölümünde tüfekle ateş açan saldırgan, dört kadını öldürdükten sonra kaçtı. Saldırıda vurulan bir erkek ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Yaralı erkek, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Polis, saldırının ardından üzerinde koyu renk kıyafet olan Hispanik bir erkeğin yürüyerek otoyola doğru gittiğinin tespit edildiğini duyurmuştu.

TÜFEĞİ AVM'DE BULUNDU

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, Çetin'in AVM'ye girdiği sırada silahsız olduğu görülmüştü. Ancak daha sonra elinde tüfekle görüntülenmişti.

Çetin'in kullandığı tüfek, saldırının ardından polis tarafından AVM'de bulundu.

Çetin'in yarın mahkemeye çıkacağı açıklandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.