Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

O tabela yeniden değiştirildi

MARDİN’in kayyum atanan Derik ilçe Belediyesi ’nin Türkçe, Kürtçe ve Ermenice yazılı tabelası 3 gün önce yerinden sökülerek, Ermenice yazı çıkarıldıktan sonra yeniden asıldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2016 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2016 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
O tabela yeniden değiştirildi
Türkçe ve Kürtçe olarak asılan tabela dün gece yeniden söküldü. Sökülen tabela saat 23.00 sıralarında Ermenice eklenmiş olarak yeniden belediyeye asıldı.

Derik Belediyesi’ne Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün kayyum olarak atanmasının ardından, belediyenin iki cephesinde bulunan Türkçe, Kürtçe ve Ermenice yazılı tabela 3 gün önce sökülerek, yerine Türk bayrağı asıldı. Ermenice yazı çıkarılarak Türkçe ve Kürtçe olarak yenilenen tabela, önceki akşam polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında yeniden yerine asıldı.

DBP’li Belediye Başkanı yerine kayyum olarak atanan Kaymakam Safitürk’ün talimatı ile söküldüğü belirtilen ’Derik Belediyesi’ yazılı tabela, dün gece saat 23.00 sıralarında yeniden söküldü. Polis memurları tarafından belediye binası karşısında bulunan kaymakamlık konutuna götürülen tabela, daha sonra Ermenice eklenerek yeniden getirildi. Türkçe, Kürtçe ve Ermenice ’Derik Belediyesi’ yazılı olan tabela gece geç saatlerde itfaiye aracı ile yeniden belediye binasına asıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.