Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

O cani şimdi yandı! Baro davaya müdahil oldu!

Ordu Barosu Başkanı Avukat Murat Poyraz, annesinin erkek arkadaşı tarafından bir restoranda dövülen 2.5 yaşındaki çocukla ilgili olarak, anne ve çocuğun yanında yer alıp davaya müdahil olacaklarını, tutuklanan Şükrü U.’nun da en ağır cezayı almasını talep edeceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2016 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2016 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
O cani şimdi yandı! Baro davaya müdahil oldu!
İddiaya göre Ordu’nun Fatsa İlçesi Devlet Hastanesi’nde memur olarak çalışan Şükrü U. arkadaşı olan B.A. ile iki hafta önce Gülyalı İlçesi’ne bağlı Turnasuyu mevkiindeki bir restoranda yemek yemeye gitti. B.A. yanında bulunan 2.5 yaşındaki erkek çocuğunu da oynaması için restoranın oyun parkına götürdü. B.A. daha sonra lavaboya gidince masadan kalkan Şükrü U. oyun parkının içine girerek, diğer çocukların da gözleri önünde kız arkadaşının çocuğunu dövmeye başladı.

Çığlıklara rağmen Şükrü U. çocuğu yere yatırarak dakikalarca dövmeye devam etti. Bir süre sonra oyun parkından çıkan Şükrü U. hiçbir şey yokmuş gibi B.A.’nın yanına geri dönerken; çocuk da ağlayarak oyun parkında beklemeye devam etti.

Anne B.A., daha sonra çocuğunun dövüldüğünü öğrenince İlçe Jandarma Komutanlığı’na giderek şikayetçi oldu. İşyerinden güvenlik kamerası görüntülerini alarak soruşturma başlatan jandarma Şükrü U.’yu gözaltına aldı. Şükrü U. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Efirli Cezaevi’ne gönderildi.

CEZANIN AĞIRLAŞTIRILMIŞ HALİ UYGULANMASI GEREKİR

Ordu Barosu Başkanı Avukat Murat Poyraz ve beraberindeki bir grup avukat bugün Ordu Adliyesi önünde olayla ilgili basın açıklaması yaparak, çocuk ve annesinin yanında yer alıp davaya müdahil olacaklarını söyledi. Olayı şiddetle kınadıklarını belirten Murat Poyraz, halen tutuklu olan Şükrü U.’nun en ağır cezayı alması için davayı takip edeceklerini belirterek, "Dosyada gizlilik kararı olduğu için suçun vasfını bilmiyoruz. Bunu bir darp veya yaralama olarak değerlendirecek olursak Ceza Kanunu’nda bunun cezai müeyyidesi düzenlenmiştir. Çocuk olması ve korunma gözetim altında bulunması nedeniyle cezanın ağırlaştırılmış hali uygulanması gerekir. Buda 2 ile 5 yıl arası hapis cezası içerir" dedi.

ANNENİN HAKLARININ KORUNMASI ÇOK ÖNEMLİ

Aileyle ön görüşme yaptıklarını, anne B.A.’nın da haklarının korunması gerektiğini vurgulayan Poyraz şunları söyledi:

"Hassasi bir durum olması nedeniyle aile bütünlülüğünün bozulmaması da çok önemli. Çocuğun mağduriyeti birinci derecede önemli ama aile bütünlüğünün bozulmaması, annenin de haklarının korunması çok önemli. Bu konuda özellikle dikkat edilmesini istirham ediyorum. Başsavcılık’ta konuyla ilgileniyor, olay iki hafta önce meydan agelmiş. Kolluk birimine intikal etmesi, olayında takibi, failin tutuklanması dün meydana geldi. Başsavcılığımız olayı ciddi şekilde takip ediyor. Onlarda bu konuda çok hassaslar. Olay olur olmaz Ordu Barosu olarak Cumhuriyet Başsavcılığımız ile irtibata geçtik. Bu olayın kabulü asla mümkün değildir, şiddetle kınıyoruz. Ordu Barosu bu konulara bundan sonra hassasiyetle eğilecek, olayın takipçisi olacaktır. Yargılamayı takip edeceğiz, mümkün olarak en ağır cezanın aldırılmasını talep etmeye çalışacağız. Özellikle çocuk istismarı ve çocuğa şiddetle ilgili tüm dosyalara baromuz müdahil olacaktır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.