Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nusaybin Bagok Dağı'nda ormanlık alanda çıkan yangın büyüyor

Mardin’in Nusaybin ilçesinde ormanlık alanda dün gece başlayan yangın giderek büyüyor. Belediye Başkan Vekili Cengiz Kök, yangının 60 km'lik alanda etkili olduğunu söyledi.Nusaybin–Midyat arasındaki Bagok Dağı'nın Düzce Mahallesi alanında...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2015 20:57
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2015 20:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin’in Nusaybin ilçesinde ormanlık alanda dün gece başlayan yangın giderek büyüyor. Belediye Başkan Vekili Cengiz Kök, yangının 60 km'lik alanda etkili olduğunu söyledi.

Nusaybin–Midyat arasındaki Bagok Dağı'nın Düzce Mahallesi alanında başlayan yangın rüzgârın da etkisiyle Şırnak’ın İdil ilçesine doğru giderek büyüyor. Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Nusaybin Belediyesi'nin kent merkezlerinde belediye hoparlörlerinden yaptıkları anonslarla vatandaşlar söndürme çalışmalarına yardım etmeye çağırıldı.
Bölgede söndürme çalışmalarına katılan Nusaybin Belediye Başkan Vekili Cengiz Kök, dün gece çıkan yangını söndürdüklerini ancak yangının sabah saatlerinde tekrar başladığını söyledi. Yangının çıkış sebebini bilmediklerini bildiren Kök, “Mardin Büyükşehir Belediyemizle yaptığımız görüşmelerde Orman Bakanlığı'ndan yangın söndürme helikopterini istemelerini talep ettik. Bölgede bulunan birçok yerleşim yeri tehdit altına girdi. Tahminen 60 km’lik alanda yangın var ve ilerleme hızı çok fazla. Böyle devam ederse çok kısa bir sürede Şırnak’ın İdil ilçesine varmasından endişe ediyoruz. Şu anda kadar hiçbir devlet veya hükümet yetkilisi konuyla ilgili bizi aramadı, hiçbir yardım yapılmadı. Söndürme çalışmaları için vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Rıdvan Güneş de "Dünden beri yanan dağlık alan vatandaşlar tarafından söndürüldü. Rüzgarın etkisiyle yine yanan dağlık alan için belediye anons ederek halka yangın söndürme çalışmalarına katılmalarını istedi. Biz de onun için geldik, yangını söndürüyoruz. Ancak bu yangın insan gücünü aştığı için uçaklar su dökerse söner. Şimdiye kadar bir devlet yetkilisi orman yangını için bir çaba göstermedi.’’ sözleriyle tepki gösterdi.

Bu arada Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı, telefon mesajıyla vatandaşlardan yangın söndürme çalışmalarına katılmalarını istedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.