Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nüfus ve tapu memurları, çete kurup sahipsiz gayrimenkulleri satmış

Diyarbakır polisi, nüfus, tapu ve belediye memurlarının oluşturduğu büyük bir gayrimenkul çetesini ortaya çıkardı. Akıl almaz yöntemler kullanan çetenin; ölmüş, vatandaşlıktan çıkarılmış ya da uzun süre tapuda işlem görmemiş taşınmazları...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/


Diyarbakır polisi, nüfus, tapu ve belediye memurlarının oluşturduğu büyük bir gayrimenkul çetesini ortaya çıkardı. Akıl almaz yöntemler kullanan çetenin; ölmüş, vatandaşlıktan çıkarılmış ya da uzun süre tapuda işlem görmemiş taşınmazları satarak haksız kazanç elde ettikleri anlaşıldı. Polis çetenin, Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 20 milyon TL değerindeki 10 gayrı menkulün sahte belgelerle üçüncü şahıslara sattığını belirledi. Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın yanı sıra İzmir ve Mersin’de de faaliyet yürüttüğü anlaşılan çetenin el koyduğu diğer tapular tespit edilmeye çalışılıyor.

Alınan bilgilere göre, bir ihbar üzerine harekete geçen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, nüfus ve tapuda çalışan memurların kurduğu bir çeteye darbe vurdu. Diyarbakır merkez, Dicle ve Ergani ilçeleri ile Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde görev yapan çete üyelerine yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.
Çetenin, akıllara durgunluk veren yöntemler kullandığı anlaşıldı. Çete üyeleri, önce tapu müdürlüğündeki mensupları vasıtasıyla uzun yıllardan beri işlem görmemiş ‘sahipsiz’ tapuları ile malikleri ölmüş, yurt dışında olan ya da vatandaşlıktan çıkartılmış şahıslara ait gayrı menkulleri tek tek belirlemiş. Ardından nüfus müdürlüğündeki çete üyeleri devreye girmiş. Tapu sahiplerinin nüfus bilgilerinde bazı değişiklikler yaptıktan sonra tapu kayıtlarına uygun şekilde sahte nüfus cüzdanları, satış için de noterden vekâletname düzenlenmiş. Çete, düzenlenen vekâletnameleri kullanarak taşınmazları 3. şahıslara satarak yaklaşık 20 milyon TL haksız gelir elde etmiş. Elde edilen paranın örgüt üyeleri arasında paylaşıldığı belirlendi. Çete üyelerinin satıştan sonra sahte nüfus cüzdanlarını kayıtlardan silerek hiç düzenlenmemiş gibi gösterdiği tespit edildi.
Polisin düzenlediği operasyonda yakalanan 8 kişi, ‘örgüt kurmak, örgüte üye olmak, resmi evrakta sahtecilik, resmî belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek, nitelikli dolandırıcılık, görevi kötüye kullanmak, resmî belgenin düzenlenmesinde yalan beyan, göreve ilişkin sırrın açıklanması” suçlarından hakim karşısına çıkacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.