Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

NNY Üniversitesi öğrencilerine karayollarındaki çalışmalar anlatıldı

Karayolları 6. Bölge Müdürü İnşaat Mühendisi Aydın Doğan, Nuh Naci Yazgan (NNY) Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nün düzenlediği Çarşamba Sohbetleri'nin konuğu oldu. Aydın Doğan, öğrencilere karayollarındaki çalışmalar,...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
NNY Üniversitesi öğrencilerine karayollarındaki çalışmalar anlatıldı
Karayolları 6. Bölge Müdürü İnşaat Mühendisi Aydın Doğan, Nuh Naci Yazgan (NNY) Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nün düzenlediği Çarşamba Sohbetleri'nin konuğu oldu. Aydın Doğan, öğrencilere karayollarındaki çalışmalar, yapılan köprü inşaatları ile ilgili bilgiler verdi.

    Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk alanındaki faaliyetlerini öğrencilere aktaran Doğan, şöyle konuştu: “Kayseri 6. Bölge Müdürlüğü olarak 52 bin 560 kilometrekare alanda, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Yozgat illerinin tamamı ile Sivas, Malatya, Konya, Aksaray, Kırıkkale ve Adana illerinin bir kısmına hizmetler sunuyoruz. 8 adet Şube Şefliği, 12 adet Bakımevi ve Otoyol Bakım İşletme Şefliği ile hizmetlerimizi sürdürüyoruz.”

    Doğan, sorumluluk alanlarında bulunan toplam 4 bin 164 kilometre yolun bin 791 kilometresinin devlet yolu olduğunu aktararak, "2 bin 134 kilometresi il yolu ve 239 kilometresinin ise otoyol olarak ulaşımı sağlıyor.” dedi. Kurum olarak sorumluluklarının çok büyük olduğunu belirten Doğan, bölgede ihale edilmesi planlanan çalışmalardan da bahsederek, ihale edilmesi planlanan bölünmüş yol çalışmalarının 181 kilometre, tek yol çalışmalarının 539 kilometre, bitümlü sıcak karışımlı yolların ise 508 kilometre olduğunu söyledi.

    Resimlerle yapılan köprü, tünel, tarihi köprü onarımları ve aks bazında önemli projeler hakkında bilgi veren Doğan, seminer sonunda öğrencilerin merak ettikleri sorularını cevapladı.

    Nuh Naci Yazgan Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kamuran Arı, konuşmasında Doğan’a teşekkür ederek, üniversitelerle sanayinin ve kurumların sürekli işbirliği ve bilgi alışverişinde bulunmasının önemli olduğunu söyledi. Doğan’a katılımlarından dolayı da plaket verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.