Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüferli öğretmenler ‘Eğitim Koçu’ sertifikası aldı

Nilüfer Eğitim Kurumları ve Bursa Orhangazi Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen “Eğitim Koçluğu” programına katılan öğretmenler sertifikalarını aldı.Eğitim sektöründe 33 yıldır yeniliklere öcülük eden ve yaptığı çalışmalarla...

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2015 08:43
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2015 08:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nilüferli öğretmenler ‘Eğitim Koçu’ sertifikası aldı
Nilüfer Eğitim Kurumları ve Bursa Orhangazi Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen “Eğitim Koçluğu” programına katılan öğretmenler sertifikalarını aldı.

Eğitim sektöründe 33 yıldır yeniliklere öcülük eden ve yaptığı çalışmalarla eğitim sektöründe aktif rol alan Nilüfer Eğitim kurumları bünyesindeki yaklaşık 500 öğretmen, bir hafta ‘Eğitim Koçluğu’ semineri aldı. Eğitimin sonunda öğretmenlere sertifika verildi. Nilüfer İlkbahar Koleji’nde gerçekleştirilen sertifika törenine, Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri ve Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu ile öğretmenler katıldı.

“EĞİTİM KOÇLARI, REHBER ÖĞRETMENİN GÖREVİNİ DE GÖRÜR”

Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekti. Hz. Ali’nin ‘çocuklarınızı çağa uygun yetiştiriniz” sözünü hatırlatan Prof. İleri, şunları dile getirdi: “Anlamak gerekiyor. Bunlar üç nesil önceki nesiler değil, farklı ihtiyaçları var. Bunları anlarken de onların duyguları ile anlamak gerekiyor. Peki kim bunu çözecek? Tabi ki öğretmenler. Bursa’da 50 bin öğretmen var, 550 bin öğrenci var. Çok az rehberlik öğretmeni var. Eğitim koçluğu alanlar aynı zamanda rehberlik öğretmeni olmadığı zaman onların yerine kullanacak insanlardır, bunu kullanabilirler. Rehberlik ne demek? Aynı zamanda bir topluma yol göstermektir. ‘Sen şuradan gidersen çok önemli yere gidebilirsin’ demektir.”

“ÖĞRETMENLER DERT EDİNİRSE ÇÖZÜLÜR”

“Çok önemli hastalıklarımız da var“ diyen İleri, “Şu anda ortalama 13-20 yaş arasında öğrencilerimizden yüzde 9 uyuşturucu riski var, yüzde 34 alkol, yüzde 43 sigara riski var. Bunları öğretmenler dert edinirse çözebiliriz. Öğretmenler dert edinirse hem sağlıklı hem donanımlı, hem bilgili insanlar yetiştiririz. Çağa uygun olarak donanımlarımızı artırmamız gerekiyor. Öğretmenler donanımlı olmazsa öğrenciler de olamaz. Öğretmenler bu açıdan geleceği oluşturmada önemli bir roldür. Geleceğin nasıl olmasını istiyorsak lütfen ona katkı sağlayalım.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.