Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nikah masasında imza atıp, antik kentlerde fotoğraf çektiriyorlar

Kayaköy, Saklıkent, Tlos, Telmessos ve Pınara Antik kentlere yapılan ziyaretler arasında, düğün fotoğraflarını dış mekanda çektirmek isteyen çiftler dikkati çekmeye başladı. Düğün töreni için gelinlik ve damatlıklarını giyen çiftler,...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nikah masasında imza atıp, antik kentlerde fotoğraf çektiriyorlar
Kayaköy, Saklıkent, Tlos, Telmessos ve Pınara Antik kentlere yapılan ziyaretler arasında, düğün fotoğraflarını dış mekanda çektirmek isteyen çiftler dikkati çekmeye başladı. Düğün töreni için gelinlik ve damatlıklarını giyen çiftler, kuaför ve makyaj işlemi sonrası soluğu antik kentlerde alıyor. Binlerce yıllık sütunların, kabartma yazıların önünde romantik pozlarını veren çiftler, renkli bir düğün albümüne kavuşuyor. Çiftler evliliklerini ölümsüzleştirirken, Türkiye turizmine de katkı koyuyorlar.

Tarih turizmini tanıtmak için ülke genelinde başlatılan çalışmalara, düğün fotoğrafçıları da ortak oluyor. Stüdyo fotoğrafçılığın yerini dış mekan fotoğrafçılığa bırakmasıyla birlikte fotoğrafçılar, düğün çekimleri için tarihi mekanlara koşuyor. Sosyal paylaşım ağlarında yayılan bu fotoğraflarda, gelin ve damatla birlikte yer alan tarihi objeler ülke tanıtımı için önemli bir rol oynuyor.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde fotoğrafçılık yapan Fatih Yılmaz, gelişen teknolojinin kendilerinin işini kolaylaştırdığını söyledi. Çekilen bir fotoğrafın saniyeler içinde dünyanın hemen yer yerinden görüldüğünü belirten Yılmaz, bunun turizm amaçlı kullanılması gerektiğini söyledi. Özellikle son dönemde yerli düğüncülerin yanı sıra yabancı düğüncülerin de fotoğraf çekimi için tarihi bölgeleri tercih ettiğini anlatan Yılmaz, Fethiye'de en fazla revaç gören bölgenin Kayaköy, Tlos ve Letoon antik kentleri olduğunu açıkladı. Yılmaz, "Tarihi dokuya zarar vermeden gelin ve damatlar bu bölgeye getiriliyor. Gerekli izinler alındıktan sonra çekimler yapılıyor. Yapılan bu çekimler hazırlanan albümler ve sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile dünyanın hemen her bölgesine ulaşıyor. Öyle ki tatil için ilçeye gelen turistler, fotoğraflardan gördükleri bu bölgeleri yerinde görmek istiyor. Hatta internetten gördüğü fotoğrafı göstererek burada çekim yapmak istediğini söylüyor. Bu şekilde ülke tanıtımına farklı bir boyut katlıyor." dedi.

Bir başka fotoğrafçı Yasin Koç da çektiği fotoğrafların dünyanın her bölgesinde görüldüğünü söyledi. Sanatsal bir bakışlar çekilen fotoğrafların ülke tanıtımı açısından büyük önem arz ettiğini açıklayan Koç, "Biz sadece fotoğrafçılık yapmıyoruz. Çektiğimiz fotoğraflar Fethiye'nin ve ülkemizin tanıtımı için önemli rol oynuyor." açıklamalarını kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.