Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Niğde Barosu: Savcı Kiraz'a yapılan saldırıda ciddi bir güvenlik zafiyeti var

Niğde Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın görevini yerine getirirken şehit edilmesinde ciddi bir güvenlik zafiyeti olduğunu söyledi.İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleştirilen terörist saldırıyı kınadıklarını...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2015 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2015 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Niğde Barosu: Savcı Kiraz'a yapılan saldırıda ciddi bir güvenlik zafiyeti var
Niğde Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın görevini yerine getirirken şehit edilmesinde ciddi bir güvenlik zafiyeti olduğunu söyledi.

İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleştirilen terörist saldırıyı kınadıklarını belirten Demirbilek, “Meslektaşımızdı, yargı görevini yerine getirirken teröristlerce rehin alındı ve şehit edildi. Tabi bu öncelikle ciddi bir güvenlik zafiyeti olduğu hususunu gündeme getiriyor. Çünkü orada teröristler elini kolunu sallayarak savcının odasına girmişlerdir. Türkiye’de bir takım terör örgütlerinin ciddi anlamda bir alt yapıya sahip olduğu kuşkusunu getiriyor akıllara.” dedi.

Yargının güvenliğini sağlamanın yanında itibarının da artırılması gerektiğini kaydeden Hüseyin Demirbilek, “Türkiye’de yargı mutlaka olması gereken itibara kavuşması gerekiyor. İnanlar buna bu kadar kolay cesaret edememesi gerekiyor. Terör örgütlerinin bir an önce sindirilmesi ve ortadan kaldırılması gerekiyor. Kamu binası içerisinde yapabilir, dışarıda yapabilir yani sadece Adliye içerisinde yaşamıyoruz. Bir olayı bahane ederek bu eylem gerçekleştirildi. Yani insanlar Türkiye’de yargıya güvenmelidir. Belki bugün yargıya olan güven azaldı diyoruz ama sonuç itibariyle bu işin çözüm yeri de yargıdır.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.