Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

New York Times'ta yayınlanan karikatür için polis işlem yaptı

Samsun'da özgür medyaya polis baskınına tepki amaçlı düzenlenen gösteride New York Times'ta(NYT) yayınlanan bir karikatürü pankart yaparak taşıyan vatandaş hakkında polis işlem yaptı. Vatandaşın kimlik bilgilerini alan polisin taşınan...

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2014 19:16
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 19:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsun'da özgür medyaya polis baskınına tepki amaçlı düzenlenen gösteride New York Times'ta(NYT) yayınlanan bir karikatürü pankart yaparak taşıyan vatandaş hakkında polis işlem yaptı. Vatandaşın kimlik bilgilerini alan polisin taşınan pankartta suç unsuru olup olmadığını araştıracağını söylediği öğrenildi.

Samsun Adliye Sarayı önündeki düzenlenen özgür medyaya polis baskını protestosu için dünyanın prestijli yayın organlarından New York Times'da yayınlanan bir karikatürü pankart haline getirerek taşıyan Ali Bayram Hanedar isimli vatandaş polis tarafından durdurularak hakkında işlem yapıldı.
Karikatürü ulusal yayın yapan bir gazetede gördüğünü, bir ülkenin başındaki kimsenin söylemleri ile demokrasiye verdiği zararın Batılıların gözü ile en güzel şekilde anlattığı için karikatürü eylemde kullandığını dile getiren Hanedar, "Adliye sarayı önündeki protestoya giderken elimde bir döviz olması için, bu karikatürü internetten bularak çıktısını aldım. Destek eyleminden sonra polisin beni kenara çekerek kimlik kartımı istemesi ve ‘taşıdığın dövizde suç unsuru var mı onu inceleyeceğiz’ demesi beni şaşkınlığa sevk etti."

Hanedar, polisin ABD’de yayınlanan bir karikatür üzerinden ‘Türk bayrağı kesiliyor’ diyerek işlem yapmak istemesini anlamakta zorlandığını ifade ederek şöyle konuştu: "Karikatürdeki vurgu demokrasiye verilen zararı anlatıyor. Kesilen bayrak değil, parçalanan demokrasi. Bayrağımıza zarar verilse ilk önce tepki koyacak kişi benim. Benim vatan ve bayrak sevgim, bayrağımıza yapılacak her türle yanlışlığa ilk önce ben tepki koyarım."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.