Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Necmettin Erbakan ölümünün 4. yılında anıldı

54. Hükümet Başbakanı Merhum Necmettin Erbakan, vefatının 4'üncü yılı münasebetiyle düzenlenen bir programla anıldı. Törende konuşan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Hem şerefli bir hayat hem de şerefli bir ölüm...

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2015 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2015 21:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
54. Hükümet Başbakanı Merhum Necmettin Erbakan, vefatının 4'üncü yılı münasebetiyle düzenlenen bir programla anıldı. Törende konuşan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Hem şerefli bir hayat hem de şerefli bir ölüm için en güzel örneklerden biri hiç şüphesiz ki Erbakan Hocamızın kendisidir.” dedi.

MEB Şura Salonu’ndaki törene; Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Hak- İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türk- İş Genel Başkanı Ergun Atalay, SP eski Genel Başkanı Recai Kutan, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, SP Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Şevket Kazan, sivil toplum kuruluşları ve davetliler katıldı. Tören, Kur’an-ı Kerim ziyafetiyle başladı. Daha sonra Erbakan’ın siyasi hayatından kesitler sinevizyonda gösterildi.

Açılış konuşmasını yapan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, sözlerine, 4. yıl önce hayatını kaybeden Necmettin Erbakan’ı rahmetle anarak başladı. Kamalak, “Aslında bütün hayatımız şerefli bir ölüm içindir. Çünkü her nefis ölümü tadacaktır. Hem şerefli bir hayat hem de şerefli bir ölüm için en güzel örneklerden biri hiç şüphesiz ki Erbakan Hocamızın kendisidir.” diye konuştu.

SP Genel Başkanı şöyle devam ett; "Gerçekten o canıyla, malıyla sonuna kadar hak ve hakikat için mücadele eden bir mücahitti. Bütün hayatı boyunca İslamiyetin hakimiyeti ve insanlığın kurtuluşu için çalışmıştı. İdeallerini hayatına değil, hayatını ideallerine adamıştı. Çünkü o küçük hesapların değil, büyük hedeflerin insanıydı." şeklinde konuştu.

Müslümanlığın bulunduğu durumu değerlendiren Kamalak, “Yazık ki bizler kucaklaşacağımıza kutuplaşıyoruz. Birlik olacağımıza rakip oluyoruz. Çok daha acısı düşmanlarımızın elimize tutuşturduğu silahlarla birbirimizi katletmekten geri durmuyoruz.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.