Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Ne olur babamı işten atmayın, ben okumak istiyorum"

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde eylem yapan madencilerden Eren Erdem'in 10 yaşındaki kızı Yaren Erdem, gözyaşları içerisinde babasının işten atılmamasını istedi. Yaren, "Ne olur babamı atmayın. Ben okumak istiyorum." dedi. Anne Zehra...

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2014 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Ne olur babamı işten atmayın, ben okumak istiyorum"
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde eylem yapan madencilerden Eren Erdem'in 10 yaşındaki kızı Yaren Erdem, gözyaşları içerisinde babasının işten atılmamasını istedi. Yaren, "Ne olur babamı atmayın. Ben okumak istiyorum." dedi.

Anne Zehra Erdem ise eşine destek amacıyla geldiklerini söyledi. Anne Erdem, "İşçiler işten çıkarılmasınlar. 2 çocuğum var. Eşim 6 senedir madende çalışıyor. İnşallah buradan emekli olur diyorduk. Ama böyle olduk. Olmasını da istemezdik." diye konuştu.

İşçilere destek vermek amacıyla Kandilli beldesi HEMA kömür işletmesine gelen Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal, HEMA'da yaşanan sorunun siyasi olduğunu söyledi. Kartal, "Bu sorun artık ekonominin kendi kuralları içerisinde ortaya çıkan bir sorun değildir. Bu sorun düpedüz AKP'nin Zonguldak bölgesine madenciliğe ve özellikle Taş kömürü madenine bakış açısı ile ilgilidir. Sorun siyasidir. Sorunun sebebi siyasi iktidardır. Çözecek olan da siyasi iradedir. Bu bu kadar açık ve nettir." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.