Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ne kokart kaldı, ne 1 milyon TL...

Türkiye'nin en gözde hakemlerinden Halis Özkahya, YOYO testini geçemediği için bundan böyle UEFA'dan maç alamayacak. 10 yıl daha hakemlik yapması beklenen Özkahya, UEFA listesinden düştüğü için en az 1 milyon TL kaybedecek.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2016 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2016 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ne kokart kaldı, ne 1 milyon TL...
Halis Özkahya, YOYO testini geçemediği için FIFA kokartını kaybetti. Bu kayıp aynı zamanda en az 1 milyon liralık gelirin de uçup gitmesi demek.

* Özkahya, UEFA'dan yılda ortalama 10 tane maç alıyordu ve bunların karşılığında 100 bin TL civarında para kazanıyordu.

* 36 yaşında olan Özkahya'nın en az 10 yıl üst düzey uluslararası hakemlik yapacağı öngörülüyordu.

* Özkahya, 10 yıl boyunca FIFA kokartı taşıyabilseydi toplam kazancı da en az 1 milyon lirayı bulacaktı.

* Ayrıca, Cüneyt Çakır gibi yükselip büyük finaller de yönetip Türkiye tarihine geçebilecekti.

* Özkahya, FIFA kokartını kaybetse de Süper Lig'de maç yönetmeye devam edecek.

* Özkahya'nın Süper Lig kazancı ise aylık 38 ila 40 bin lirayı buluyor.

* UEFA, daha önce de Fırat Aydınus ve Bülent Yıldırım'a, YOYO testini geçemedikleri için maç vermeyi durdurmuştu.

* Özkahya, sakatlıktan yeni çıktığı için YOYO testini geçemediğini öne sürüyor. UEFA ileride bir durum değerlendirmesi yapacak. Eğer gerekli görürse kendisini yeniden bir teste alacak, ancak bu da çok düşük bir ihtimal olarak değerlendiriliyor.Halis Özkahya'ya büyük şok! 1 milyon TL kaybettiYOYO TESTİ NEDİR

UEFA’nın üst seviye hakemlere uyguladığı “Yo-Yo Intermittent Recovery Test” iki ayrı kategoride gerçekleştiriliyor. Başlangıç seviyesi-1 ve gelişmiş seviye-2. Testin yapılabilmesi için “Team Beep Test” yazılımı gereklidir.

Amaç: Test, özellikle futbol, basketbol, hentbol, tenis ve benzerleri sporlarda sporcuların kişisel güçlerinin, belirlenmiş mesafeleri, belirlenmiş sürelerde tekrarlarla geçmeleri ile ölçülmesidir.

Usul: Yukarıdaki şekilde görüldüğü gibi 3 sıra koni sıralanır. Şeritler arası mesafe, koşular için 20 metre, dinlenme için 5 metredir. Denek (Hakem) orta sıranın arkasından cd den gelen komutla 20 metre mesafeyi koşmaya başlar. Denek son sıradaki koninin etrafından cd’den gelen bip sesiyle geri dönerek çıkış noktasına gelir.

Deneklerin sonraki her 20 metrelik gidiş dönüşe başlamadan önce 10 saniye aktif dinlenme zamanları vardır. Aktif dinlenme esnasında denekler üçüncü koninin etrafında yürüyerek veya joggin yaparak çıkış noktasına tekrar gelmek zorundadırlar. Test süresince belli aralıklarla gidiş dönüş hızı artırılır. Bu artrımlarla test devam ederken, eğer denek istenilen zamanda gidiş dönüşü tamamlayamazsa bir ihtar alır. İkinci başarızılığında testen çıkarılır.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.