Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

NATO'nun sitesinde şok eden fotoğraf!

Türkiye'deki FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama emri çıkarılan ve ABD'den sığınma talep eden Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu ile ilgili NATO'nun resmi internet sitesinde yer alan bir detay şaşkınlık yarattı.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
NATO'nun sitesinde şok eden fotoğraf!
İzmir’de sürdürülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada hakkında yakalama emri çıkarılan ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilen Tümamiral Uğurlu'nun, ABD’den sığınma talep ettiği ortaya çıkmıştı.

ABD’nin Virginia eyaletindeki NATO Müttefik Dönüşüm Komutanlığı’nda görevli Uğurlu, darbe girişiminin ardından Türkiye’ye dönmeyerek Amerikan makamlarından sığınma istedi. Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nden bir yetkili, Reuters’a yaptığı açıklamada, Uğurlu için “22 Temmuz’da rütbelerini ve kimliğini üste bıraktı ve bundan sonra kimse kendisinden haber alamadı” demişti. Norfolk'taki NATO üssünde görev yapan firari Uğurlu'nun 22 Temmuz'da görev yerinden ayrıldığı, bir daha kendisinden haber alınamadığı öğrenildi.

22 TEMMUZ'DA GÖREV YERİNDEN AYRILDIĞI SÖYLENMİŞTİ AMA...

Ancak NATO'nun resmi internet sitesinde yer alan 28 Temmuz tarihli habere göre, Uğurlu 26 Temmuz'da NATO'nun bir çalışma toplantısına katıldı.

Haberde, Uğurlu'nun, Türkiye'deki hain darbe girişiminden 11 gün sonra gerçekleşen NATO Endüstriyel Danışma Grubu'nun çalışma toplantısında çekilen bir fotoğrafı da yer aldı.

ABD Donanması'nın iletişim biriminden Abraham Essenmacher'ın yazdığı haberde, 26-27 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen çalışma grubu toplantılarına yedi ülkeden 12 görevlinin katıldığı ifade edildi.

Uğurlu'nun yer aldığı fotoğrafı da Essenmacher'ın çektiği; toplantının da Virginia eyaletinin Norfolk kentindeki NATO üssünde yapıldığı belirtildi.

ABD'den sığınma isteyen Tümamiral Uğurlu, 26 Temmuz'da NATO toplantısına katılmış!

İFADESİ ALINAMAMIŞTI
İzmir Cumhuriyet Başsavcı vekili Okan Bato, İzmir’deki askeri casusluk soruşturmasındaki usulsüzlüklere ilişkin inceleme ve belgeler doğrultusunda FETÖ/PDY’nin Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki yapılanmasına yönelik soruşturma başlatmıştı. Aralarında Gülen ve FETÖ/PDY’nin üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı 24 kişi hakkında gözaltı kararı veren Bato, 2’si amiral 6 muvazzaf askerin de savcılığa getirilmesi için Genelkurmay Başkanlığına talimat göndermişti. Bu çerçevede hakkında yakalama kararı çıkarılan Uğurlu’nun ifadesi alınamamıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.