Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

NATO Komutanlığı Lojmanı, İKÇÜ Rektörlüğü oldu

Yaklaşık 1500 metrekare kapalı alana sahip “Eski NATO Komutanlığı Lojmanı” güçlendirme çalışmalarının bitmesiyle İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Mithatpaşa Yerleşkesi olarak hizmet vermeye başladı. Binanın arkasında bulunan eski...

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2015 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2015 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
NATO Komutanlığı Lojmanı, İKÇÜ Rektörlüğü oldu
Yaklaşık 1500 metrekare kapalı alana sahip “Eski NATO Komutanlığı Lojmanı” güçlendirme çalışmalarının bitmesiyle İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Mithatpaşa Yerleşkesi olarak hizmet vermeye başladı. Binanın arkasında bulunan eski Askeri Hastane Binasının da İKÇÜ’ye bağlı Sürekli Eğitim Merkezi olarak eğitim amaçlı olarak kullanılması planlanıyor.

Çiğli’de kurulan üniversitenin şehir ile bağlarının güçlenmesi adına bu yerleşkenin faaliyete geçmesine oldukça önem verdiklerini belirten İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, "Mithatpaşa Yerleşkemizi bir anlamda prestij yeri olarak görüyoruz. Temsil yerimiz olması açısından burası önemli. Mithatpaşa Yerleşkemizi şehir merkezinde üniversitemizi tanıtacak, ismimizi duyuracak, şehirle ilişkimizi, irtibatımızı sağlayacak bir yer olarak planladık. Rektörlük protokol ziyaretlerinin kabulü, idari toplantılarımızı Mithatpaşa Yerleşkemizde gerçekleştirmeye başladık. İdari yapının da yer aldığı yerleşkemizde öğrencilerimiz de bizlere rahatlıkla ulaşarak tüm işlemlerini kolayca gerçekleştirebilecek Bu yeni yerleşkemizle İzmir'le daha da bütünleşmiş oluyoruz." dedi.

"İZMİR'İN EN ESKİ HASTANESİ KENTE KAZANDIRILACAK"

Uzun yıllardır hizmet vermeyen İzmir’in tarihi mirası olan bu tarihi binaların şehre bir eğitim kurumu tarafından kazandırılmasının önemine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, "İzmir’in en eski hastanesi olan Mithatpaşa Asker Hastanesi Restorasyonu Projesinin çalışmalarına geçtiğimiz yıl başlamıştık. Bu yapıyı da sürekli eğitim merkezi olarak kullanmayı hedefliyoruz. Üniversiteler bulunduğu şehre katkı sunan bilimsel çalışmalar yapan bilgi yuvalarıdır. Bunun bilinciyle ihtiyaç olan alanlarda şehrimize eğitim hizmeti sağlayan bir merkez kuracağız. Yabancı dilden, aile danışmanlığı eğitimine kadar farklı alanlarda eğitimler vereceğiz. İzmir'in en eski hastanesini restore edip şehrimize kazandırmış olacağız. İzmir'e güzel bir katkı olacak." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.