Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nabzı hala atıyordu! Kahraman askere 2 kurşun daha!

Darbe girişiminin püskürtülmesinde kritik görev üstlenen Astsubay Ömer Halis Demir’in, cuntacı Semih Terzi’yi vurduğu anların yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2016 08:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2016 08:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nabzı hala atıyordu! Kahraman askere 2 kurşun daha!
Görüntülere göre Demir, Karargah binasına girmek isteyen Terzi’ye 3 el ateş etti. Saat 02.16.45’te cuntacılar, Demir’e 4 saniyede toplam 15 el ateş etti. Ancak 15 kurşuna rağmen hala nabzı atan Demir’e, Üsteğmen Mihrali Atmaca, yerde yatarken 2 el daha ateş etti.

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda 15 Temmuz gecesi yaşananlara ilişkin yeni görüntülere ve ayrıntılara ulaştı. Savcılık dosyasına giren görüntülere göre, Silopi'de görevli FETÖ'cü general Semih Terzi, saat 02.16 sularında helikopterle Özel Kuvvetler Komutanlığı'na geldi. Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın “Evladım oranın namusu sensin, makamı teslim etme” dediği şehit Astsubay Ömer Halis Demir, silahını alarak helikopterden inen darbecilerin arasına karıştı. Karargah binasına yaklaşan Terzi'yi içeriden çıkan bir subay karşıladı.

ARKADAN VURDULAR

Tam bu sırada Demir, silahını çekerek Terzi'ye 3 el ateş etti. Terzi, yere yığılırken, Demir karargah binasının yanında bulunan ağaçlık alana doğru koştu. Bu esnada Terzi'nin yanında bulunan darbeciler Demir'in arkasından ateş açtı. Demir'e 15 el ateş edildi. Demir'i vuran ilk kurşunu sıkan ismin ise Binbaşı Fatih Şahin olduğu anlaşıldı. Şahin'in 12 el ateş ettiği belirlendi. Diğer 3 atışı yapanın ise henüz kimliği tespit edilemedi.

ÖLMEDİĞİNİ ANLAYINCA 2 EL ATEŞ

Astsubay Ömer Halis Demir'in vurduğu Terzi, cuntacılar tarafından karargah binasına taşındı. Ağır yaralı olan Demir de ağaçlık alandan karargah binası önüne getirildi. Bu sırada Özel Kuvvet Komutanlığı'nda görevli ambulans geldi. Ancak cuntacıların talimatı üzerine Demir'e hiçbir müdahalede bulunulmadı. Aksine 15 kurşuna dayanan Demir'in nabzını kontrol eden darbeciler ölmediğini anlayınca yerde yatan Demir'e iki el daha ateş etti. Bunu yapanın ise Üsteğmen Mihrali Atmaca olduğu belirlendi. Bu sırada darbeciler bekleyen ambulansı da geri gönderdi.

ÇARŞAFIN İÇİNDE TAŞIDILAR

Atmaca'nın iki kurşunun ardından şehit olan Demir'in üzerine ambulanstan getirilen çarşaf örtüldü. Ancak darbeci tarafından Demir'in üzerinden alınan çarşaf karargah binasındaki Terzi'nin yanına götürüldü. Yaklaşık 30 dakika kadar karargah binasında kalan Terzi, daha sonra 6 darbeci asker tarafından çarşaf içerisinde helikoptere taşındı. Daha sonra da Terzi helikopterle GATA'ya götürüldü. Caniler, Ömer Halis Demir'in naaşını ise karargah binası önünde bıraktı. Bu arada Demir'e ilk kurşunu sıkan Fatih Şahin de GATA'ya gitti. GATA'da yakalanan Şahin, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, Terzi'nin taşınması sırasında cuntacıların arasında yer alan sivil giyimli şahıs da dikkat çekti. YeniŞafak
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.