Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Musul eski Valisi'ne şok! Türkiye ile işbirliği yaptığı gerekçesiyle...

Ankara-Bağdat arasında Başika'daki Türk askerleri nedeniyle yaşanan gerilim yeni bir boyut kazandı. Musul eski Valisi ve Haşdi Vatani (Ninova Muhafızları) Komutanı Esil Nuceyfi hakkında Türk askeri ile işbirliği yaptığı gerekçesi ile tutuklama kararı çıkarıldı. Türkiye, Başika’da Haşdi Vatani’ye askeri eğitim veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2016 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2016 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Musul eski Valisi'ne şok! Türkiye ile işbirliği yaptığı gerekçesiyle...
Irak'ta eski Musul Valisi ve Ninova Muhafızları Komutanı Esil Nuceyfi hakkında "yabancı ülkeyle iletişime geçtiği" gerekçesiyle tutuklama kararı çıkarıldığı bildirildi.

Yüksek Yargı Yönetimi Sözcüsü Abdussettar Bayraktar yaptığı yazılı açıklamada, "Musul'u temsil eden üç vilayet meclisi üyesi, 21 Aralık 2015 tarihinde Merkezi Soruşturma Mahkemesi'ne başvurarak, Nuceyfi'nin yabancı ülkeyle iletişime geçtiği ve Türk güçlerinin Musul'a girişini kolaylaştırarak Duhok'taki Zelikan kampında askeri üs kurmasını sağladığı yönünde bilgi verdi" ifadesini kullandı.

Bayraktar açıklamasında, mahkemenin aynı gün içerisinde söz konusu kişilerden şikayette bulunup tanık getirmelerini istediğini aktararak, "İki gün önce askeri kamptan iki tanık geldi ve kampta olup bitenler hakkında açık beyanda bulundu. Mahkeme, Türk askerlerinin kampta bulunduğuna dair resmi belge ve fotoğraflara ulaştı" ifadelerine yer verdi.

Sözcü Bayraktar, soruşturma sonucu "sanık" diye nitelendirdiği Nuceyfi hakkında ceza kanununun "yabancı ülkeyle iletişime geçme" suçunu içeren 164 maddesi uyarınca tutuklama kararı çıkarıldığını belirtti.

"ŞU AN ARANIYOR"

Iraklı milletvekili Abdulrahman el Luveyzi ise Non haber sitesine yaptığı açıklamada, "Benim de aralarında olduğum bir kısım milletvekilinin açtığı davadan sonra Musul’un eski valisi hakkında tutuklama kararı çıktı ve şu an aranmaktadır" dedi.

Nuceyfi’nin merkezi hükümet tarafından "işgalci güç" olarak tanımlanan ’Türk askeri’ ile irtibatından dolayı hakkında dava açıldığını belirten El Luveyzi, "Bu güçlerin Irak’tan çıkması için parlamento da onay vermiştir" ifadelerini kullandı.

2015 yılında Irak Parlamentosu’nun onayıyla valilik görevinden alınan Esil Nuceyfi, Haşdi Vatani birliğini kurdu. Türkiye, Başika’da Haşdi Vatani’ye askeri eğitim vermeye başladı. Musul’u kurtarmak için kurulan güç, daha sonra isim değiştirerek Ninova Muhafızları adını aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.