Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mustafa Ünal: Türk halkı ve Türk medyası yargılanıyor

Zaman Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal, sadece Zaman gazetesi ve Samanyolu televizyonunun değil, Türk halkı ve Türk medyasının yargılandığını söyledi. Ünal, " Dosyaya ve avukatlara baktığımız zaman burada yargılanan Hidayet Bey...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 23:37
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 23:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zaman Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal, sadece Zaman gazetesi ve Samanyolu televizyonunun değil, Türk halkı ve Türk medyasının yargılandığını söyledi. Ünal, " Dosyaya ve avukatlara baktığımız zaman burada yargılanan Hidayet Bey ve Ekrem Dumanlı olmadığını rahatlıkla görüyoruz. Türk medyası yargılanıyor." dedi.

Özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyonu kapsamında Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edilmesi, vatandaşlar tarafından adliye önünde protesto ediliyor. Vatandaşlara destek vermek için Zaman Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal, Bugün Gazetesi Yazarı Tarık Toros ve Kanaltürk Ankara Temsilcisi Faruk Mercan, akşam saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

Vatandaşların toplanmasının onurlu ve dik duruş olduğunu aktaran Tarık Toros, “Eğer burada böyle durmazsak içerideki skandal hukuksuzluğa karşı dimdik bu yanlıştır, adaletsizliktir, zulümdür demezsek bizi alacaklar başkaları gelecek burada duracak. Onlar demezse onları da alacaklar. Başkaları da gelecek. Ondan sonra burada duracak kimse kalmayacak.” diye konuştu.

Faruk Mercan ise, “Gazeteci olarak mesleğimin 23. yılına girdim her zaman hakkın ve hakikatin yanında yer aldık. Meslek hayatımın 15 yılı Zaman gazetesinde geçti. Pazar günü Türkiye’nin en büyük gazetesine polis gönderenler ve Hidayet beyin evine polis gönderenler aslında sadece Samanyolu ve Zaman gazetesine polis göndermiş olmadılar. Hepimiz biliyoruz ki Türkiye’de bir süreden beri anormallikler yaşanılıyor. Demokrasi, hukuk bu konuda bir takım anormal şeyler yaşanılıyor. 17-25 Aralık ile ilgili yaşanılan şeylere bakın, bir de Ekrem Bey ve Hidayet Bey ile ilgili yapılan suçlamalara bakın. Ben ayrıca bir hukukçuyum, yaşanılanlar dünya hukuk tarihine geçecek komiklikler efendim bir dizide senaryo yapılmış ta o senaryodan sonra Zaman gazetesinde Ahmet Şahin Beyi emniyete çağırıyorlar. Bizim medya tarihinde 79 yaşında hapse atılan bir Hüseyin Cahit Yalçın var. Ahmet Şahin çağırılınca Hüseyin Cahit Yalçın aklıma geldi onu yargılayan mahkemeye ‘şu anda sizin mahkemenizin bir üyesi olmaktansa tarihe bu mahkemenin mahkumu olmayı tercih ederim’ diyor.” açıklamasında bulundu.

“Biz biliyoruz ki bu mahkemelerde yine İsmail’ler dolaşıyor.” diyen Mercan, “Bunlar her kimse ve bunları buraya gönderenler kimse bizim hakimlerimize kötülük yapıyorlar. Hâkimler ve savcılarımıza hakaret etmektedir. Hakim kürsüye çıktığı zaman vicdanına göre karar vermeli. Bu dosyanın içeriği ile ilgili konuşmaya gerek yok. Çünkü hukuk diye bir şey yok. Ekrem Bey ve Hidayet Beyin buraya niye getirildiğini çok iyi biliyor. Ama şunu size söyleyebilirim; bu ülkenin geleceği çok parlak. Tarihimize geçecek bir olay şudur; 28 Şubatçılar da din düşmanlığı şu boyutlardaydı: ‘Hz Muhammed bir hikayecidir’ diyorlardı. Onlar bile Fethullah Gülen Hocaefendi ile ilgili kırmızı bülteni akıllarına getirmediler. Böyle bir şeyi düşünmediler. ‘Hz Muhammed bir hikayecidir’ diyen 28 Şubatçılar bile hizmet hareketine terör örgütü yaftasını akıllarından geçirmediler. Bu da bu ülkenin siyasal İslamcılarına nasip oldu. Hadi size nasip olsun.” şeklinde konuştu.

Yapılan operasyonun hukuksuz olduğunu belirten Zaman gazetesi Ankara temsilcisi Mustafa Ünal da, “Ekrem beye bir yazı iki haber bunları niye yazdınız? diye soruluyor. Dosyaya ve avukatlara baktığımız zaman burada yargılanan Hidayet Bey ve Ekrem Dumanlı olmadığın rahatlıkla görüyoruz. Türk medyası yargılanıyor. Aynı soruları sokaktaki insanlara sorarsanız 50 milyon kişiyi yargılayabilirsiniz. Yani Türk halkı ve Türk medyası yargılanıyor. Bundan sonrası daha karanlık olamaz. Aydınlığa çıkacağımızı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.