Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mustafa Destici: Türkiye’nin değişik yerlerinde aynı F-4’ler patır patır düşüyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici Konya’da düşen F-4 uçağında şehit olan Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış’ın baba ocağına taziye ziyaretinde bulundu. Burada bir açıklama yapan Destici,"Daha önce işte...

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2015 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mustafa Destici: Türkiye’nin değişik yerlerinde aynı F-4’ler patır patır düşüyor
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici Konya’da düşen F-4 uçağında şehit olan Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış’ın baba ocağına taziye ziyaretinde bulundu. Burada bir açıklama yapan Destici,"Daha önce işte Türkiye’nin değişik yerlerinde aynı F-4’ler patır patır düşüyor ve en son Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklama işte yıl sonunda bunların kaldırılacağı, silahlı kuvvetlerin envanterinden çıkarılacağı. Bence derhal çıkarılması lazım, beklenmemesi lazım.” dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Konya'da düşen F-4’te şehit düşen Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış’ın Yenimahalle Akın Caddesi Narin Sokak’ta bulunan baba ocağına taziye ziyaretinde bulundu. Eve geçmeden önce orada bulunan askerlerden şehit askerin yarın yapılacak cenaze namazı konusunda bilgi alan Destici daha sonra taziye için eve geçti.

“BU UÇAKLARDAN 13 TANE VARMIŞ, BUNLAR UÇAN TABUT”

Destici burada şehit pilotun babası Hayri Tanış ve yakınları tarafından karşılandı. Acılı baba Destici’ye şunları söyledi; "Zaten başkanım gece kafam yastıkta kulağım telefondaydı biliyordum çünkü böyle olacağını. Çünkü bu uçaklardan 13 tane varmış, bunlar uçan tabut. Bunları sene sonunda kaldıracaklar. Bunları niye sene sonunda kaldırıyorsun. Daha evvelden kaldırsana."

Ziyaret sonra dışarıda bir açıklama yapan Mustafa Destici, ailenin tanıdığı bir aile olduğu belirtip kendilerine baş sağlığı dileğini belirti. Destici, "Tabi aile tanıdığımızı bildiğimiz bir aile. Ben öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yani tabi başta aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri’miz, hava kuvvetlerimiz, tabi bütün milletimizin başı sağ olsun. Elbette şehitlerimizi rahmetle anıyoruz ama artık bu kazalar göz göre görülüyor. Buna bir tedbir alınması lazım.O zaman da ifade etmiştim ve maalesef tedbir alınmadığını görüyoruz." dedi.

"YANİ BURADA İHMAL, TEDBİRSİZLİK, ÖNGÖRÜSÜZLÜK HATTA BUNLARI DA AŞAN BİR DURUM VAR"

Kaza yapan uçak artık Türkiye semalarında uçmaması gerektiğini söyleyen Destici, "Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ya da Hava Kuvvetleri’nin envanterinden bunların çıkması lazım. Yani Amerikan Hava Kuvvetleri’nin ya da ileri ülkelerin hava kuvvetlerinin kullanmadığı uçakları biz Türk Silahları Kuvvetleri neden kullanmakta ısrar ediyoruz? Yani geçtiğimiz hafta Malatya’da iki uçak, şimdi Konya’da uçak. Daha önce işte Türkiye’nin değişik yerlerinde aynı F-4’ler patır patır düşüyor ve en son Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklama işte yıl sonunda bunların kaldırılacağı, silahlı kuvvetlerin envanterinden çıkarılacağı. Bence derhal çıkarılması lazım, beklenmemesi lazım. Hatta Malatya’dan sonra çıkarılması gerekiyordu. İşin doğrusu bu. Malatya’dan sonra bu uçak kazasının meydana gelmesi artık buna biz bir kaza diyemeyiz. Yani burada ihmal, tedbirsizlik, öngörüsüzlük hatta bunları da aşan bir durum var. Dolayısıyla da bunun sorumlularının da artık bence hukuk önünde bunun hesabını vermesi lazım. Yani burada bir ihmal olduğu, artık bu uçakların uçmaması gerektiği. Ondan sonra kim buna müsaade ettiyse bunların uçmasına, Türk Hava Kuvvetleri’nin envanterinde devam ediyor olmasına bu işin sorumlusu onlar. Bunun hesabını çıkıp millete versinler. Başta ailelere versinler. Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, hükümet bunun sorumlularıdır. Bunun hesabını vermeleri lazım. Bundan sonra açık söylüyorum eğer bir F-4 daha düşer ise ve Türkiye’de pilotlarımız şehit olurlarsa, hayatlarını kaybederlerse artık buna ihmal, tedbirsizlik demeyiz bu kasıt olur. Yani bugün bu en azından ibret olsun."

"NİYE AMERİKA’DA, AVRUPA’DA, İSRAİL’DE BU KADAR UÇAK DÜŞMÜYOR DA TÜRKİYE’DE DÜŞÜYOR?"

Diğer ülkelerde Türkiye’de olduğu kadar uçağın düşmediğini söyleyen Destici, "Hatta böyle tüketim, israf diyebileceğimiz şimdi zikretmediğim yerlere milyarlarca dolarlar harcanırken savunma sanayi göz bebeğimiz dolayısıyla da bu uçakların yenilenmesi lazım ve paraların israfa değil, boş yerlere değil, lükse değil, makam arabalarına değil, saraylara değil savunma sanayisine ve uçaklarımızın yenilenmesine, modernizasyonuna harcanması gerektiğini düşünüyorum. Niye Amerika’da, Avrupa’da, İsrail’de bu kadar uçak düşmüyor da Türkiye’de düşüyor." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.