Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Murat Yetkin: ODTÜ mezunlarını 300 dolara Moğolistan’da çalıştıramazsınız

Gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt dışındaki Türk okullarının kapatılmasıyla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Türk okullarının eğitimini öven Yetkin, “Bütün bu faaliyetler inanç temelinde yapılmakta. Başka...

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2015 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2015 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt dışındaki Türk okullarının kapatılmasıyla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Türk okullarının eğitimini öven Yetkin, “Bütün bu faaliyetler inanç temelinde yapılmakta. Başka türlü ODTÜ ve Boğaziçi gibi Türkiye’nin seçkin yüksek okullarından derece ile mezun olmuş gençleri ayda 300 dolara Moğolistan’da çalıştıramazsınız.” dedi.

NTV’de Ahmet Arpat’ın sunduğu ve Mustafa Karaalioğlu’nun da katıldığı programda konuşan Murat Yetkin, yurt dışındaki Türk okullarından övgüyle bahsetti. Yetkin, “İngilizce müfredat olarak ABD’nin giremeyeceği pek çok coğrafyaya başarıyla girmiştir. Dünyanın 100 küsur ülkesinde açılmış, yurt dışındaki Türk büyükelçiliği sayısı bu okulların sayısını daha yeni geçti. Yüksek İngilizce düzeyi ile öne çıkmıştır. Öğretmenler son derece kaliteli eğitim vermektedirler. Bütün bunları inanç temelinde yapmaktadırlar. Başka türlü ODTÜ ve Boğaziçi gibi Türkiye’nin seçkin yüksek okullarından derece ile mezun olmuş gençleri ayda 300 dolara Moğolistan’da çalıştıramazsınız. Ben bunu dün de söylüyordum. ‘Paralel yapı’ ilan edilmeden de söylüyordum.” ifadelerini kullandı.

Yetkin, “İddia ediyorum; sadece bu hükümet dönemine özgü değil, tüm dönemlerle ilgili konuşuyorum; Türkiye’de yabancı dil eğitimi bir fiyaskodur. Türkiye’de belirli okullar dışında İngilizce eğitimi verilememekte. Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı bu okulları alarak orada İngilizce eğitime devam edemez.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.