Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Murat Göğebakan’ın adını taşıyan kültür merkezi açıldı

2014’te vefat eden Adanalı ünlü sanatçı Murat Göğebakan’ın adını taşıyan Ceyhan ilçesindeki kültür merkezi anne Hatice Göğebakan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından hizmete açıldı.Uzun süredir gördüğü kanser...

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2015 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2015 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Murat Göğebakan’ın adını taşıyan kültür merkezi açıldı
2014’te vefat eden Adanalı ünlü sanatçı Murat Göğebakan’ın adını taşıyan Ceyhan ilçesindeki kültür merkezi anne Hatice Göğebakan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından hizmete açıldı.

Uzun süredir gördüğü kanser tedavisinin ardından 31 Temmuz 2014 sabahı hayata gözlerini kapatan Adanalı ünlü sanatçı Murat Göğebakan'ın adını taşıyan kültür merkezinin açılışına Murat Göğebakan'ın annesi Hatice Göğebakan da katıldı. Ceyhan Kültür Sitesi adıyla 1996 da temeli atılan sosyal tesis 19 yıl aradan sonra tamamlanarak hizmete girdi. 6 yıl önce AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar’ın girişimleri sonucu çürüyen, eski temeli yıkılarak yeniden temel atılıp yapımına başlandı. Ancak Kültür Sitesinin 1,5 yıl içerisinde kaba inşaatı bittiği halde ödenek yokluğundan dolayı yaklaşık 4,5 yıldan bu yana tamamlanarak hizmete girmeyi bekledi. Nihayetinde eksikleri tamamlanan kültür sitesi geçtiğimiz temmuz ayında kanserden vefat eden Murat Göğebakan'ın adıyla Ceyhanlıların hizmetine girdi.

Açılış öncesi Ceyhan Halk Eğitim Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin gösterisi ilgiyle izlendi. 'Ceyhan Murat Göğebakan Kültür Merkezi' olarak ismi değiştirilen sosyal tesisin açılış kurdelesini Kültür Bakanı Ömer Çelik, Adana Valisi Mustafa Büyük, Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ile Murat Göğebakan’ın annesi Hatice Göğebakan birlikte kesti. Açılışın ardından kültür merkezinin konferans salonunda Mersin Klasik Türk Müziği Korosunun seslendirdiği Murat Göğebakan’ı 'Ay Yüzlüm' parçası anne Hatice Göğebakan’a ve izleyicilere duygulu anlar yaşattı.

Mini konser sonrası bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik kültür merkezinin gecikmeli de olsa Ceyhanlıların hizmetine girmesinin kendilerini sevindirdiğini belirtip, “Bu kültür merkezinin sahibi Bakanlık ya da Ceyhan Belediyesi değil. Buranın sahibi siz Ceyhanlı gençlerdir. Burası 24 saat sizin hizmetinizdedir” şeklinde konuştu.

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk de, “Kültür Bakanımızın katılımıyla bugün 8 ay önce hayatını kaybeden değerli hemşehrimiz sanatçı Murat Göğebakan’ın ismini verdiğimiz bu kültür merkezinin açılışını gerçekleştirdik. İsmini verdiğimiz sanatçıya sahip çıkma adına böyle bir şey gerçekleşti. Kendisine bu vesileyle Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

Anne Hatice Göğebakan da yaptığı açıklamada, oğlunun isminin kültür merkezine verildiğini öğrenince gözyaşlarını tutamadığını belirterek, “Oğlumun adı burada ilelebet yaşayacak, bu yüzden çok mutluyum. Oğlumun adının buraya verilmesinde ve isminin yaşatılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Yapımı yıllardır yılan hikayesine dönen Ceyhan Murat Göğebakan Kültür Merkezi’nde 2 salon, 390 kişi kapasiteli çok amaçlı salon, 113 kişi kapasiteli küçük salon olmak üzere kütüphaneler, atölyeler gibi alanların bulunuyor.

Açılış sonrası Bakan Çelik ve beraberindekiler Kültür Merkezini dolaşarak Kültür merkezi hakkında bilgi aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.