Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Murad Hüdavendigar, adını taşıyan kültür merkezinde yaşatılacak

Bursa Osmangazi Belediyesi’nin Kosova’daki kardeş şehri Obiliç’te, Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile ortaklaşa gerçekleştirilecek Sultan Murad Kültür Merkezi’nin temeli atıldı. Temele ilk harcı koyan Osmangazi Belediye...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Murad Hüdavendigar, adını taşıyan kültür merkezinde yaşatılacak
Bursa Osmangazi Belediyesi’nin Kosova’daki kardeş şehri Obiliç’te, Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile ortaklaşa gerçekleştirilecek Sultan Murad Kültür Merkezi’nin temeli atıldı. Temele ilk harcı koyan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Sultan 1. Murad Hüdavendigar Han’ın, Osmanlı Devleti’nin savaş meydanında şehit düşen ilk ve tek padişahı olduğunu söyledi.

Kosova ile tarihi ve kültürel bağların zaman içinde kesintiye uğradığını, ancak bu ilişkilerin bundan sonra yaşatılıp daha ileriye götürülmesi için büyük çaba harcadıklarını ifade eden Başkan Dündar, "Bu kopukluğun giderilmesi için Bursa’da yaşayan çok sayıdaki Balkan göçmeni vatandaşımızdan destek alıyoruz. Onların bu tarihi bağların yeniden güçlenmesi için bizden istek ve talepleri var. Bu bağların temelini de Sultan 1. Murad Hüdavendigar Han oluşturuyor. Bizler, kardeş iki belediye olarak, bu iki halk arasında kardeşlik ve dostluğun gelişip pekişmesi için projeler geliştiriyoruz." dedi.

Her yıl Bursa ve Kosova’da Sultan Murad Hüdavendigar Han için anma törenleri düzenlediklerini kaydeden Dündar, amaçlarının ortak değerlerin gelecek nesillere aktarılması olduğuna dikkat çekti. TİKA işbirliğiyle kültür merkezini inşa edeceklerini hatırlatan Başkan dündar, şunları kaydetti: "Yaklaşık bin 300 metrekarelik alana kurulacak olan Kültür Merkezi’ni 1 yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Amacımız, önümüzdeki yaz yapacağımız Sultan Murad anma etkinliklerinde bu kültür merkezinin de açılışını gerçekleştirmektir. Ben bu merkezin kardeşliğe, dostluğa, tarihimizin, kültürümüzün gelecek nesillere aktarılması noktasında hayırlı olmasını diliyorum."

Obiliç Belediye Başkanı Mehmet Kırasniçi ise şunları söyledi: "Bu zamana kadar çok zahmetli günler geçirdik. Sultan Murad Kültür Merkezi’nin şehrimizde yapılmasından dolayı çok mutlu ve duyguluyuz. Ortak değerlerimizi yaşatıp, gelecek nesillere aktarmamızda çok önemli bir yere sahip olacak kültür merkezinin inşasında büyük emeği geçen kardeş şehir Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a çok teşekkür ediyorum."

Törene katılan Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Songül Ozan, Obiliç kasabasının, Sultan Murad Hüdavendigar’ın 1389’da şehit edildiği yer olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Kardeş şehir Osmangazi ve Obiliç belediyeleri, kardeş şehir olarak yıllardan beri çok güzel bir işbirliği içindeler. Osmangazi Belediyesi, her kesimden insanın faydalanabileceği bir kültür merkezinin temelini atarak Obiliçlilerin kültür sanat ve spor etkinliklerini yapabilecekleri bir merkezi hayata geçiriyor."

Tören konuşmalarının ardından temele ilk harcı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Obiliç Belediye Başkanı Mehmet Kırasniçi, Büyükelçi Songül Ozan ile protokol üyeleri koydu. Ardından, Osmangazi Belediyesi onuruna verilen kokteylde bir araya gelen protokol üyeleri, folklor gösterisini keyifle izledi. 600 metrekarelik inşaat alanına sahip olacak kültür merkezinde, 300 kişilik çok amaçlı bir salon, 3 ayrı eğitim sınıfı, 2 ofis, Türkçe ve Arnavutça derslerin verileceği eğitim sınıfları, kütüphane ve kafeterya yer alacak.




En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.