Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Münevver cinayetinde FETÖ şüphesi!

O korkunç cinayet günü, Cem Garipoğlu’nun villasında bulunan 700 bin Euro’yu tutanaklara geçirmemekle suçlanan 6 polis ve site yetkilileriyle ilgili dava, bilirkişi raporu gelmediği için ilerleyemiyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2016 07:44
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 07:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Münevver cinayetinde FETÖ şüphesi!
MÜNEVVER Karabulut'un korkunç şekilde öldürülmesiyle ilgili katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun evinde cinayet günü bulunan 700 bin Euro’yu tutanaklara geçirmemek ve güvenlik kamerası görüntülerini yeterince incelememekle suçlanan 6 polis memuru ile görüntüleri sildikleri öne sürülen 3 site görevlisinin yargılandığı dava, geçen 7 yılda bir türlü hazırlanamayan bilirkişi raporu yüzünden tam anlamıyla kilitlendi.İddianameye göre olay şöyle oldu: 3 Mart 2009 tarihinde Münevver Karabulut vahşice öldürüldü. Cinayetin ardından 6 polis memuru, cinayet şüphelisi Cem Garipoğlu'nun ailesiyle kaldığı Bahçeşehir'deki villaya hareket etti. Jandarmaya da haber veren polis memurları ikametteki aramada, sonradan 700 bin Euro olduğu belirlenen yabancı parayı tutanağa geçirmediler.

SUÇLAMALARI REDDETTİLER

Villanın güvenlik kameralarının olay tarihinde yaptığı kaydın 7 Mart 2009’da silindiği, görüntülerin CD ya da DVD'ye aktarılmaya çalışıldığı, bir kısmının da geri dönüşüm kutusuna atıldığı tespit edildi.Polis memurları 4 Mart 2009 günü villadaki kameraların çalışmadığı, ertesi gün de güzergâh üzerindeki kameralarda görüntü bulunmadığına dair tutanak düzenlediler. Villaların o dönemdeki yöneticisi ile iki site görevlisi de kameradaki görüntüleri silerek yok etmekle suçlandılar.Soruşturma sonunda savcılık, 6 polis memuru hakkında 1'er yıldan 3'er yıla, site yöneticisi ile iki görevli hakkında da 6'şar ay ile 5'er yıl arasında hapis cezası talep etti. Sanıkların tümü, suçlamaları reddetti.

DOSYAYI ALAN, İADE ETTİ

Mahkeme, güvenlik kamerası kayıtlarıyla ilgili çelişkilerin giderilmesi için dosyanın TÜBİTAK'a gönderilmesine karar verdi. TÜBİTAK, "Yoğunluk ve inceleme için ayırabilecek ehliyetli personellerinin bulunmadığını" gerekçe göstererek dosyayı iade etti. İstanbul Teknik Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi de konu ile ilgili uzmanları bulunmadığı gerekçesiyle dosyayı iade etti. Dosya son olarak 11 Aralık 2015 tarihinde Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığı'na gönderildi. Ancak Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığı da 80 GB kapasiteli DİSK'in dosya kapsamında gönderilmemesinden ötürü inceleme yapılamadığını bildirdi.

AVUKATIN ‘FETÖ’ KUŞKUSU

Karabulut Ailesi’nin avukatı Rezan Epözdemir, 7 yıldır sonuçlanamayan davanın sürüncemede kalmaması için kamera kayıtlarını içeren harddiskin bir an önce bulunmasını ve dosyanın Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığı’na gönderilmesini talep ederek şu iddialarda bulundu: “Sanık polislerin eski avukatı hakkında, FETÖ’nün yargı yapılanması imamı olduğu iddiasıyla yakalama kararı bulunmaktadır. Dosyanın gönderildiği tüm bilimsel kuruluşların, çeşitli bahanelerle iade etmesi kafalarda makul soru işaretleri oluşturmakta olup, bu durum manidar ve düşündürücüdür.”

CEZAEVİNDE ÖLÜ BULUNMUŞTU

Cİnayet günü olan 3 Mart 2009 sonrası 197 gün kaçan Cem Garipoğlu, 17 Eylül 2009’da teslim oldu, 24 yıl hapis cezası aldı. Garipoğlu, 10 Ekim 2014’te Silivri Cezaevi’ndeki koğuşunda ölü bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.