Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mühürlenen gazetenin sahibi: Seçimde AK Parti adayını desteklemediğimiz için

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde 5 yıldır yayınlanan Çayırova Gazetesi binasının, işletme ruhsatı olmadığı gerekçesiyle kapatılacağına dair tebligatı yapan zabıta ekipleri, mühür için yine geldi. Gazete sahibi ve çalışanları, ruhsatla...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mühürlenen gazetenin sahibi: Seçimde AK Parti adayını desteklemediğimiz için
Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde 5 yıldır yayınlanan Çayırova Gazetesi binasının, işletme ruhsatı olmadığı gerekçesiyle kapatılacağına dair tebligatı yapan zabıta ekipleri, mühür için yine geldi. Gazete sahibi ve çalışanları, ruhsatla ilgili müracaat ettiklerini ve işlemlerin devam ettiğini belirterek, mühür uygulamasına karşı çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Çayıraova Gazetesi'ne 20 gün önce gelen belediye zabıta ekipleri, iş yerinin işletme ruhsatı bulunmadığını belirterek 12 Mayıs 2014 tarihinde saat 16.00'ya kadar süre verdi. Gazete sahibi Ercan Kurt işlemleri başlatırken, Belediye Başkanı AK Partili Şevki Demirci'nin, kendisiyle ilgili bazı iddiaları gündeme getirmesi nedeniyle iş yerini kasıtlı olarak kapatmak istediğini öne sürdü.

Ruhsat işlemleri sürerken Çayırova Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, bugün yine gazeteye gelerek kapatma işlemi uygulamak istedi. Gazete sahibi Ercan Kurt, "Kendi binasında dahi ruhsatı olmayan Çayırova Belediyesi, Çayırova Gazetesi'nin belgeli haberleri karşısında çareyi kapatma kararına kadar varan gazeteye baskı oluşturmakta buldu" iddiasında bulundu. Ercan Kurt, iş yerini mühürleme kararını uygulamaya gelen zabıta ekiplerine, ruhsat için başvuru yaptıklarını, belge ve işlemlerin devam ettiğine yönelik evrakları gösterdi. Gazete çalışanları ile ilçedeki diğer STK yöneticileri ve gazetecilerin tepki göstermesi üzerine kapatma kararı işletmenin girişindeki kepenge asıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan gazetenin imtiyaz sahibi Ercan Kurt, mühürlemenin, bazı iddiaları gündeme getirdikleri için belediye başkanının talimatıyla yapıldığını iddia etti. Kurt, ruhsat işlemlerinin devam ettiğini ve belediyeye yazılı olarak da başvurup süre istediklerini, ancak buna rağmen mühürlemenin gerçekleştiğini söyledi.

Özellikle seçim döneminde AK Parti adayını desteklemediği için bu kapatma işleminin kendisini susturmaya yönelik bir işlem olduğunu ileri süren Kurt, "Çayırova Belediyesi, bizi yayın politikamızdan dolayı tamamen kaba kuvvete dayanarak kapatmak istiyor. Her gün zabıta göndererek, en son polis takviyesi de gönderdiler. Direndik kapatmadılar. Biz yasalar ne emrediyorsa biz öyle hareket ediyoruz. Herkese tanınan haklar nelerse bize de uygulansın. Ayrıcalık istemiyoruz. Altı yıldır ben burada çalışıyorum. Beş gazeteyiz ve hiçbirimizin ruhsatı yok. Biz muhalif olduğumuz için bu bize uygulanıyor. Altı yıldır bize hiç bir şey sormadılar, şimdi soruyorsunuz. Tamam da yasanın emrettiğini uygulayınız. Cuma günü öğleden sonra gelip tebligat yapıp, 2 gün izin verdiler. Zaten hafta sonu olduğu için 2 gün doldu ve pazartesi kapımıza dayandılar. Bu haksızlığın giderilmesini istiyoruz." talebinde bulundu.

Öte yandan, Çayırova Belediyesi ise yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi: “Kamuoyuna 'bir gazetenin kapatılması' olarak özellikle lanse edilmeye çalışılan olay rutin bir denetlemeden ibarettir. Zabıta ekipleri, özellikle Çayırova Gazetesi’ni kapatmak için işlem yapmamıştır. Aynı gün içerisinde birçok iş yerini denetleyen ekiplerimiz ruhsatı olmayan iş yerleriyle ilgili tutanaklar tutmuş ve yasal işlem yapmıştır. Bu çerçevede aynı bölgede 5 iş yeri denetlenmiş, 3 iş yerinin ruhsat talepleri alınmış ve gerekli belgeler ile çalışma başlatılmıştır. Denetlenen iş yerleri arasında Çayırova’da günlük yayın yapan başka bir gazete daha bulunuyorken, Çayırova Gazetesi ısrarla olayı saptırmaya çalışmış ve kamuoyunu yanlış bilgilendirme çabası içerisine girmiştir. Denetlenen diğer işletmeler ruhsat başvurularını yaparken, sadece Çayırova Gazetesi olayı başka yönlere çekmeye çalışmıştır. Kamuoyunun bilmesini isteriz ki Çayırova Belediyesi olarak hiçbir kişi ve kurumla husumetimiz yoktur. Basın özgürlüğüne de saygılıyız. Ancak kanunlar herkes için eşittir. Basın kuruluşlarına da diğer işletmelere olduğu gibi aynı işlemler uygulanmak zorundadır. Bunun aksini kimse beklememelidir.”


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.