Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muğla'daki körfez ve göllerde sıcak su kaynakları tespit edildi

Muğla'daki Fethiye-Göcek Körfezi ile Köyceğiz, Dalyan, Alagöl, Sülüngür ve Kocagöl göllerinin tabanlarında toplam sekiz adet sıcak su kaynakları tespit edildi. Tespit edilen kaynakların sıcak su örnekleri alınarak, fotoğraf ve videoları...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muğla'daki körfez ve göllerde sıcak su kaynakları tespit edildi
Muğla'daki Fethiye-Göcek Körfezi ile Köyceğiz, Dalyan, Alagöl, Sülüngür ve Kocagöl göllerinin tabanlarında toplam sekiz adet sıcak su kaynakları tespit edildi. Tespit edilen kaynakların sıcak su örnekleri alınarak, fotoğraf ve videoları çekilerek kayıt altına alındı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü bünyesinde Yrd. Doç. Dr. Özgür Avşar yürütücülüğünde "Fethiye-Göcek Körfezi ile Köyceğiz, Alagöl, Sülüngür ve Kocagöl göllerinin tabanındaki termal kaynakların alansal dağılımının ve hidrokimyasal özelliklerinin belirlenmesi" konulu TÜBİTAK projesi tamamlandı. 2012 yılının Ekim ayında başlatılan ve iki yıl süren projenin arazi çalışması tamamlandı. 15 Ekim 2014 tarihinde süresi dolacak proje kapsamında önemli sonuçlara ulaşıldı.

Yrd. Doç. Dr. Özgür Avşar yaptığı açıklamada, "Proje kapsamında, sıcaklık ölçümleri yapılarak deniz ve göl tabanındaki sıcak su kaynaklarını bulmayı amaçlamaktadır. Yoğun arazi çalışmaları sonucunda Köyceğiz gölünde dört, Dalyan kanalında üç Göcek Körfezinde bir olmak üzere toplam sekiz adet sıcak su kaynağı tespit ettik. Tespit edilen kaynaklardan dalgıçlar aracılığıyla su örneklemesi yapılmış, fotoğrafları ve videoları çekilerek kayıt altına alındı." dedi.

Projede MSKÜ'nün yanı sıra ODTÜ ve Ankara Üniversitesi'nden araştırmacılarında çalıştığını ifade eden Avşar, "Bunun yanında toplamda altı lisans öğrencisi staj imkânı ve bir yüksek lisans öğrencisi ise tez çalışmalarını bu proje kapsamında gerçekleştirdi. Öğrencilere eğitim öğretim, öğretim üyelerine de bilimsel araştırma yapmaya imkân veren ve bilim alemine yeni bir araştırma metodu kazandıran TÜBİTAK destekli bu projenin sekiz adet sıcak su kaynağını keşfederek başarıya ulaşmış olduğunu sevinerek belirtmek isteriz. Çalışmalar sırasında yardımlarını esirgemeyen Muğla halkına teşekkür ederiz. Başta Muğla olmak üzere memleketimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.