Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muğla'da yetersiz beslenmeye dikkat çekildi

Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, dünyada 11 milyon çocuğun, yetersiz beslenme sebebiyle 5 yaşına gelmeden yaşamını yitirdiğini bildirdi. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)'nün kuruluş tarihi olan...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muğla'da yetersiz beslenmeye dikkat çekildi
Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, dünyada 11 milyon çocuğun, yetersiz beslenme sebebiyle 5 yaşına gelmeden yaşamını yitirdiğini bildirdi. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)'nün kuruluş tarihi olan 16 Ekim’deki Dünya Gıda Günü, Kurban Bayramı'na denk gelmesi sebebiyle bugün kutlandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, gıdanın önemine dikkat çekmek amacıyla Sınırsızlık Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, İl Müdürü Ekici, Sağlık İl Müdürü Dr. Cihan Tekin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Uğur katıldı.

Törende konuşan Ekici, dünyada açlık ve yetersiz beslenmenin hızla artığını dile getirerek, "Tüm dünyada gıda fiyatlarındaki artış, son yıllarda istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Uluslararası örgütler, önümüzdeki 20 yıl içinde temel gıda maddelerinin fiyatlarının iki katından daha fazla artabileceğini söylüyor. Bu nedenle dünya çapında yetersiz beslenen 870 milyon insan sayısı daha da artacaktır. Dünya nüfusunun yaklaşık altıda birinin, yeterli ve dengeli beslenememesi sebebiyle açlık sorunuyla yüz yüze olduğu tahmin edilmektedir. Açlık ve yetersiz beslenmeden kaynaklanan ölümlerin AIDS, sıtma, tüberküloz ve diğer hastalıklardan kaynaklanan ölümlerden daha fazla olduğu görülmektedir. 10,9 milyon çocuk, daha 5 yaşına gelmeden yetersiz beslenme ve hastalık nedeniyle hayatını kaybetmektedir. FAO'nun stratejik planlarına göre dünya nüfus artışı gözönüne alındığında, mevcut tarımsal üretimin yüzde 70'e yakın arttırılması gerekliliği ortaya çıkmıştır. Bu nedenle gelişmiş ülkelerin, uluslararası kuruluşların ve STK'ların, açlığın önlenmesinde samimi ve tutarlı olmaları gerekir." dedi.

Vali Yardımcı Kurban da dünyanın en önemli gündem maddesinin artık gıda olması gerektiğini belirterek, "Günümüzde birçok gün kutlanıyor. Bu günlerin içinde en önemli yeri işgal etmesi gereken bence Dünya Gıda Günü olmalıdır. Bunun yanında dünyadaki yetersiz beslenme ve hastalıklara karşı alınacak tedbirlerin küçük yaşlarda öğretilmesi için okullarımızda da bu tür bilgilendirmelerin yapılması çok önemli." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.