Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muğla'da ilk defa 'yağ balığı' yakalandı

Muğla'nın Datça ilçesinde ağa takılan bir balığın, incelemelerde "yağ balığı" olduğu belirlendi. İlçeye bağlı Karaköy açıklarında avlanan balıkçılar, ağlarını kontrol ederken farklı bir tür gördü. Muğla Sıtkı Koçman...

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2015 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muğla'da ilk defa 'yağ balığı' yakalandı
Muğla'nın Datça ilçesinde ağa takılan bir balığın, incelemelerde "yağ balığı" olduğu belirlendi. İlçeye bağlı Karaköy açıklarında avlanan balıkçılar, ağlarını kontrol ederken farklı bir tür gördü. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Su Ürünleri Fakültesi'nde incelenen balığın, okyanuslarda yaşayan "yağ balığı" olduğu anlaşıldı.

MSKÜ Su Ürünleri Fakültesi Avlama Teknolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celal Ateş, yaptığı açıklamada balığın 2 metre boyunda ve 40 kg. ağırlığında olduğunu söyledi. Okyanuslarda görülen, 800 ile bin 100 metre derinliklerde yaşayabilen bu balığın Türkiye'de ilk defa İskenderun Körfezi, daha sonra da Antalya açıklarında görüldüğünü kaydeden Ateş, "Yaklaşık 40 kg. ağırlığında ve 2 metre uzunluğunda olan bu balık, sularımızda ilk defa yakalandı. Tamamen okyanus kökenli bir balık. Pasifik Okyanusu'nda 3 metre civarında kayıtlara geçti." dedi. Yağ balığının kimi zaman derinlerde, kimi zaman yüzey sahalarında yaşamını sürdürdüğünü dile getirerek, "Japonya'da piyasaya sunulan bu türün, ülkemizde henüz ticari bir değeri yok fakat aşırı miktarda yendiğinde, halk arasında ishal olarak bilinen bir rahatsızlığa yol açmaktadır." şeklinde konuştu. Etinde aşırı miktarda parafin bulunduğunu, fazla yendiğinde insan sağlığına zarar verdiğini sözlerine ekledi.

Yağ balığının, laboratuvarda incelemeler çalışmalar tamamlandıktan sonra müzede eğitim materyali olarak korunacağı bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.