Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muğla'da cumhuriyet coşkusu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90. yıldönümü, Muğla’da da törenle kutlandı. Törene Vali Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Osman Gürün, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Halil Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muğla'da cumhuriyet coşkusu
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90. yıldönümü, Muğla’da da törenle kutlandı. Törene Vali Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Osman Gürün, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Halil Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, kamu kurum müdürleri, öğrenciler ve diğer vatandaşlar katıldı.

Halkın ve öğrencileri selamlanmasıyla başlayan törende konuşan Vali Güvençer, Mustafa Kemal Atatürk'ün, istikbaldeki evlatlarına çağdaş medeniyetin üstünde hedef gösterdiğini belirterek, "Bu bayram, cumhuriyet sevdası uğuruna toprağa düşen nice canlar, çekilen nice acılar, akıtılan kanlar, katlanılan büyük felaketler pahasına bedeli sonuna kadar ödenmiş, büyük zaferlerle kazanılan yeniden diriliş ve varoluş mücadelesinin muhteşem başarı öyküsüdür. Bu kutlu armağanı, bugünümüzü ve geleceğimizi aydınlatan parıltısıyla bir egemenlik tacı olarak başlarımıza konduran cumhuriyet kahramanlarını, başta büyük önder, cumhuriyetimizin kurucu lideri, ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah, siyaset, mücadele arkadaşlarını, nice isimsiz vatan evladını minnetle, şükranla, rahmetle yâd etmek boynumuzun borcudur." dedi.

Ardından kutlama programına katılan bir okulun öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu. Törenin sonunda ise Muğla Belediye Bandosu eşliğinde, törene katılan okullar ve askerî birlikler geçiş yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.