Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MSKÜ'de 22'nci akademik yıl açılışı yapıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ)'nin 22. akademik yılı açılışı törenle gerçekleşti. Atatürk Kültür Merkezindeki törene Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akca, Vali Amir Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman...

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2014 18:36
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2014 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MSKÜ'de 22'nci akademik yıl açılışı yapıldı
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ)'nin 22. akademik yılı açılışı törenle gerçekleşti. Atatürk Kültür Merkezindeki törene Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akca, Vali Amir Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün yanı sıra daire amirleri, öğretim üyeleri, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar yaptığı açılış konuşmasında, nicel gelişmeyi tamamladıklarını belirterek, nitel gelişmeye devam edeceklerini söyledi. Harmandar, "4 bin 200 metrekarelik kapalı alanla akademik hayatına başlayan üniversitemiz, 22'inci akademik yılında 71 kat büyümüş ve il genelinde, toplam 302 bin metre karelik kapalı alana ulaşmıştır. İlk akademik yılında eğitim-öğretime bir fakülte, bir meslek yüksekokulu, bir bölüm, üç program ve bin 128 öğrenci ile adım atan Üniversitemiz, 22'nci akademik yılında 14 Fakülte, 4 Enstitü, 5 Yüksekokul, 13 Meslek Yüksekokulu, 31 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile 230 bölüm/programda, 77 anabilim dalında, 36 bin 500'ün üzerinde öğrenci, bin 336 öğretim elemanı ve 816 idari personel ile öğretim hizmeti sunmaktadır." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün ise MSKÜ öğrencilerinin birer, 'Muğla Hemşehrisi' kabul ettiklerini dile getirerek, "Dünyanın en şanslı coğrafyasındayız. Muğla insanı sevgi dolu ve hoşgörü kültürüne sahiptir. Eğitim toplu olarak yapılırken korunmuş tarihi dokusu ve doğal çevresi ile Muğla eğitimin kaliteli hale gelmesine ortam sağlıyor. Çağımızın ihtiyaç duyduğu bir insan profili, Atatürk’ün dediği gibi fikri hür, vicdanı hür gençler yetiştirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Vali Amir Çiçek de üniversite öğrencilerin barınma sorununu valilik, üniversite, belediye ve milletvekilleri olarak çözebileceklerini kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akca'nın verdiği ilk ders ile 2014-2015 eğitim öğretim başladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.