Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MP Başkanı Karslı: Bunlar adaleti sıfırladı

Merkez Parti (MP) katılım ve tanıtım toplantısında konuşan Genel Başkan Abdürrrahim Karslı, AK Parti hükümetini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Karslı, "Bunlar adaleti sıfırladı. Türkiye'deki bütün adliyeleri gezin, adalet...

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2015 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2015 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MP Başkanı Karslı: Bunlar adaleti sıfırladı
Merkez Parti (MP) katılım ve tanıtım toplantısında konuşan Genel Başkan Abdürrrahim Karslı, AK Parti hükümetini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Karslı, "Bunlar adaleti sıfırladı. Türkiye'deki bütün adliyeleri gezin, adalet dağıtan insanlara sorun, bir tek insan bile Türkiye'de adletin olduğuna inanmaz." dedi.

Merkez Parti (MP) Birinci Katılım ve Tanıtım toplantısı Beşiktaş'taki Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantı öncesi parti üyeleri salonu doldurdu. İl başkanları kürsüye çıkarak katılımcılara poz verdi. Daha sonra Abdurrahim Karslı kürsüye çıkarak katılımcılara seslendi. Konuşmasının ardından da başta Cumhuriyet Halk Partisi'den (CHP) Merkez Parti'ye geçen Ercan Cengiz olmak üzere partiye katılanlara rozet taktı. AK Parti'den de bir grup Merkez Parti rozeti taktı. Ayrıca partiye bazı eski milletvekilleri ve sanatçılar da katıldı.

Abdurrahman Karslı konuşmasında hükümete ve Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Karslı, Merkez Parti'nin hiçbir yurt içi ve yurt dışı güçle anlaşmadığına vurgu yaparak, "Biz yurt içi ve yurt dışında milletin namına hiç kimseyle anlaşmadık. Hiç bir kimseyle milletin zıddına bir anlaşmamız yok. Türkiyenin yüzde 70'den fazla il ve ilçede teşkilatlandı. İstanbul'da 39 ilçe var 30'una yakın ilçesinde teşkilatlandık. Basından da arkadaşlar vardı. Kapımızı çalmadılar. Ama onlar da bizi tanıyınca aileden biri oldular." ifadelerini kullandı.

"Biz bu işe başlarken sakın ha siyasete başlamayın dediler." diyen Karslı, şunları söyledi: "Çünkü AK Parti çok kuvvetli dediler. Dediler ki AK Parti'nin arkasında Amerika var, İsrail var, İngiltere var. Bütün kuruluşlar var ve bir de devlerin hazinesi var dediler. Ben de 'sizin bilmediğiniz bir şey var, biz AK Parti'den de kuvvetliyiz, onların dayandığı noktalar geçici, fani noktalar. Biz öyle bir noktaya dayanıyoruz ki kainat bütün ordusu ile arkamızda. Bizim dayanağımız önce inancımız sonra Türk milletidir."

AK Parti'nin yalan üzerine inşa edildiğini söyleyen Karslı, "Bir başbakanımız vardı şimdi cumhurbaşkanı oldu. Seçim döneminde 'Biz PKK ile görüşmedik. Görüşen şerefsizdir, ispat etmeyen de şerefsizdir ' dedi. Sonra, onun merhametli bir bakanı vardı. Çok merhametli, çok dindar, dedi ki 'Siz PKK'lıların sözüne inanacaksınız da 35 yıldır sizinle siyaset yapan bir kardeşinize inanmayacaksınız.' En sonunda kendileri ilan ettiler, 'Evet biz görüştük ve görüşmeye de devam ediyoruz' dediler. Yalan üzerine inşa edilen bir şeyin sonu yoktur." şeklinde konuştu.

Ülkede adaletin kalmadığını söyleyen Karslı, "Bunlar adaleti sıfırladı. Türkiye'deki bütün adliyeleri gezin, adalet dağıtan insanlara sorun, bir tek insan bile Türkiye'de adletin olduğuna inanmaz. Bizde adalet eşittir devlettir. Dinimizde de böyledir. Hukukumuzda da böyledir tarihimizde de böyledir. Bütün İslam alimleri şunu söyler. Kur'an-ı Kerim'in yani bizim dinimizin esası olan kitabın 4 asli unsuru vardır. Biri tevhid, biri nübüvvet biri haşir biri de ibadet ve adalet. Adaletiniz yoksa hiç bir şeyiniz yok. Adaletiniz yoksa ne rüku ve ne de secdeniz vardır. Rüku ve secdeniz de riyakar olur. Öyle bir memlekette yaşıyoruz ki bir tek kimsenin adalete inandığı yok. Dolayısıyla bunları sonu felaket olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Son günlerde garip işler yapmaya başladılar." diyen Karslı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir Meclis oylaması oldu. Burada 4 tane insanın durumu tartışıldı. Ben hukukçuyum, 4 tane insandan 3'ü Reza Zarrab ile beraber yaşamış. Aldıkları verdikleri herşey sabit. Birisi de imarla ilgili olmayacak işler yapmış. Fiili inkar eden yok. Adaletin en son tecellisi bunla niçin önemli. Savcı niye takipsizlik kararı verdi biliyor musunuz? Bu delilleri elde etmedeki usulsüzlüklerden dolayı. Deliller hukuka aykırı diyorlar. Savcı hakimin kararını tartışıyor. Diyor ki 'Delili elde etmek için hakimin verdiği karar usulsüz'. 34 yıldır hukukla uğraşıyorum. Hakimin kararını tahlil eden savcıyı bunların zamanında gördüm. Kendisinin o kadar aklı yoktur. Küresel güçlerin yönlendirmesiyle dedi ki 'ben gömleği değiştirdim, ben dini siyasete alet etmeyeceğim, ben bundan sonra boşalan sağ kadronun yerini dolduracağım, merkez parti olacağım' dedi ve bütün Türkiye'yi ve özellikle Müslümanları kandırdı. İlk iktidarında bir vitrin yapmıştı. Anadolu'da bir söz vardır; derler ki 'Ayağıma yer edeyim, gör sana ne edeyim'. Erdoğan da ayağına yer edinceye kadar bizi kandırdı."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.