Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MİT TIR'ları davasında önemli gelişme!

Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin soruşturma kapsamında 9 kişi gözaltına alındı ancak bazılarının kaçtığı öğrenildi. Kaçan kişilere ise devlet içinden bazı memurların haber vermiş olabileceği düşünülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 08:49
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 08:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MİT TIR'ları davasında önemli gelişme!
Adana ve Hatay'da MİT tırlarının yasa dışı yollarla durdurulmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan 34 muvazzaf askerden 9'unun gözaltına alındığı öğrenildi.

Başsavcılık, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) bağlı, 'imam' diye nitelendirilen bazı memurlarla birlikte tırların durdurulması eylemini gerçekleştirdikleri belirlenen 34 asker hakkında, gözaltı kararı aldı.

Gözaltı kararının ardından harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 16 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi ve bu operasyonlar kapsamında 9 şüpheli gözaltına alındı. 15 şüphelinin FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin daha önce tutuklanan askerlerden olduğu belirlenirken, 9 şüphelinin firar ettiği ve bir şüpheliye ise ulaşılmaya çalışıldığı öğrenildi.

HALA DEVLETİN İÇİNDELER!

MİT tırlarının durdurulması konusunda jandarma görevlilerine talimat verdikleri iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan FETÖ/PDY'ye bağlı, 'imam' diye nitelendirilen bazı memurların, bir süre önce soruşturmadan haberdar edilmeleri sonucu kaçtıkları belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.