Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Dershaneler çuvalla para kazanılan yerler değil"

Samsun’da bulunan 41 dershanenin bağlı olduğu Samsun Özel Dershaneler Birliği üyeleri, Eğtim-Sen Samsun Şubesi’ni ziyaret ederek destek istedi. Samsun Dershaneler Birliği üyeleri adına konuşan Sınav Dershanesi Müdürü Osman Teber, dershanelerin...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Dershaneler çuvalla para kazanılan yerler değil"
Samsun’da bulunan 41 dershanenin bağlı olduğu Samsun Özel Dershaneler Birliği üyeleri, Eğtim-Sen Samsun Şubesi’ni ziyaret ederek destek istedi.

Samsun Dershaneler Birliği üyeleri adına konuşan Sınav Dershanesi Müdürü Osman Teber, dershanelerin eğitimdeki başarısızlığın sebebi gibi gösterilerek kapatılmasına karşı olduklarını söyledi. Özel okul teklifinin gerçekçi olmadığını kaydeden Teber, "Biz şuan dershanelerde çuvallarla para falan kazandığımız yok. Herkes kendi yağında kavruluyor buralar öyle çok para kazanan yer olsaydı bu işleri bizim gibi öğretmenlere bırakmazlardı. Özel okulun maliyeti bellidir. O kadar zengin insanlar değiliz. Arsaya, okul binasına para verecek gücümüz yok. Böyle bir gelirimiz olsaydı sanayici ve işadamlarımız bu güne kadar zaten açarlardı. Açılan okullarda zaten yüzde 60 kapasitenin altında çalışıyor. Teşvik vereceğini söylüyor ama rakamı açıklamıyor. Özel okul olduğumda öğrenci başına 10 bin lirayı nasıl verecek, nereden verecek. Böyle bir sistemde okullaşamayız. Dershanenin alternatifi özel okul değildir. Kapanmayanlara para cezası, hapis cezasına kadar gideceğini söylüyor. Bu konuda açık net fikirleri yok. Yasal zeminde kamuoyunu bilgilendirmeye, destek istemeye çalışıyoruz." dedi.

Başbakan’ın dershaneleri dayatmacı bir üslupla kapatmasının kabul edilebilir bir yanı olamadığını hatırlatan Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Metin Erol, "Bir ülkede sınavlar var olduğu müddetçe dershaneler olacak. Biz dershanelerin uzun dönemde kapatılmasının doğru olacağını düşünüyoruz. Ama bugün kapattık oldubitti ne güzel diyemezsiniz. Çünkü sınava endeksli bir eğitim sistemi var. Mesela bu ay içerisinde orta öğretime geçiş sınavı yapılacak. Siz hala 12 sınavla öğrenci alıyorsunuz. Sınav varsa dershanelerde vardır." diye konuştu.

Ziyarete Bilgi Test Fen Dershanesi Müdürü Halit Öztürk, Yeni Bakış Dershanesi Müdürü Huriye Taç ve Sakarya Dershanesi Genel Müdürü Ahmet Menteş katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.