Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mimarlık fakülteleri öğrencileri 'Expo 2016 Antalya Kulesi' için yarıştı

Mimarlık fakülteleri öğrencileri, ‘Expo 2016 Antalya Kulesi’ konulu proje için yarıştı. Türkiye’nin dört bir yanından lisans öğrencilerinin yer aldığı organizasyona 394 başvuru yapıldı ve 52 proje teslim edildi. Yarışmada birinci...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mimarlık fakülteleri öğrencileri 'Expo 2016 Antalya Kulesi' için yarıştı
Mimarlık fakülteleri öğrencileri, ‘Expo 2016 Antalya Kulesi’ konulu proje için yarıştı. Türkiye’nin dört bir yanından lisans öğrencilerinin yer aldığı organizasyona 394 başvuru yapıldı ve 52 proje teslim edildi. Yarışmada birinci ve ikinci İstanbul Teknik Üniversitesi’nden, üçüncü de 9 Eylül Üniversitesi’nden çıktı.

Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama A.Ş tarafından, lisans öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen Çuhadaroğlu Alüminyum 2013 Öğrenci Proje Yarışması (ALU2013) sonuçlandı. ‘Expo 2016 Antalya Kulesi’ konulu proje ile gerçekleştirilen yarışmada öğrencilere ödülleri 16 Kasım’da verilecek.

Alüminyum teknolojilerinin tanıtılması, yaygınlaştırılması ve yeni mimarların sektöre kazandırılması amacıyla 2004 yılından bu yana düzenlenen yarışma, bu sene Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü işbirliğiyle ‘Expo 2016 Antalya Kulesi’ konulu proje ile gerçekleştirildi. Öğrencilerden, ‘Expo 2016 Antalya Kulesi’ adı verilen, sürdürülebilir mimari tasarım ölçütlerine bağlı kalarak Türkiye ve Antalya’nın değerlerini aktaracak sembolik bir kule tasarlanması istendi.

Akademisyen ve mimarların yer aldığı jürinin değerlendirmesi sonucunda, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Sevan Uncu ve Sinan Azizağaoğlu’nun grubu birinci olurken 6 bin TL’lik ödül aldı, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Tuğçe Alkaş ise ikinci olurken 4 bin TL’lik ödülün sahibi oldu. 9 Eylül Üniversitesi öğrencileri Serkan Polat ve Deniz Külekçi’nin grubu da üçüncü olarak 3 bin TL kazandı. ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nden Güneş Duyul ve Pınar Yazdıç’ın grubu, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Müslüm Botan, Bozok Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nden Emre İşlertaş ile Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Gökhan Semiz’in grubu ise bin TL’lik mansiyon ödülünün sahibi oldu.

Yarışmaya; Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi, Mimarlar Odası Antalya Şubesi ve Yapı Endüstri Merkezi destek veriyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.