Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milliyet, Kadri Gürsel'in işine son verdi

Suruç katliamı sonrasında Türkiye'nin Suriye politikalarını eleştiren yazısı nedeniyle Milliyet gazetesi köşe yazarı Kadri Gürsel'in işine son verildi. Gürsel'in işine son verilmesiyle ilgili açıklamayı Milliyet gazetesi İnsan Kaynakları...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 08:29
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 08:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suruç katliamı sonrasında Türkiye'nin Suriye politikalarını eleştiren yazısı nedeniyle Milliyet gazetesi köşe yazarı Kadri Gürsel'in işine son verildi. Gürsel'in işine son verilmesiyle ilgili açıklamayı Milliyet gazetesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü yaptı.

Milliyet gazetesi tarafından kamuoyuna yapılan açıklamada, "Terör eylemi ve örgütünü kınamak amacıyla yabancı devlet adamlarının Türkiye'deki mevkidaşlarını arayarak taziyelerini bildirmelerine ilişkin olarak, yazarımız Sn. Ahmet Kadri Gürsel'in yaptığı yorumlar, gazetecinin etik kurallarıyla bağdaşmadığı gibi grubumuzun yayıncılık anlayışı ve sorumluluğuyla da ters düşmektedir" ifadelerine yer verildi.

1998 yılından beri Milliyet gazetesi bünyesinde çalışan Kadri Gürsel, 32 kişinin hayatını kaybettiği Suruç katliamının ardından, ülke liderlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aramasını, "Yabancı liderlerin Türkiye'deki IŞİD terörünün bir numaralı sebebini oluşturan kişiyi arayıp Suruç için başsağlığı dilemeleri utanç verici" şeklinde eleştirmişti.

MİLLİYET GAZETESİNDEN AÇIKLAMA

Milliyet gazetesi, Kadri Gürsel'in işine son verilmesiyle ilgili olarak, şu açıklamayı yaptı:

"Suruç'ta meydana gelen vahim terör saldırısında 32 vatandaşımız yaşamını yitirmiş, 100'den fazlasının yaralanmış olmasının tüm ülkede yarattığı üzüntü kamuoyunun malumudur. Bu vahşetin yol açtığı can kayıpları karşısında, ülkemizin büyük acısını paylaşmak, terör eylemi ve örgütünü kınamak amacıyla yabancı devlet adamlarının Türkiye'deki mevkidaşlarını arayarak taziyelerini bildirmelerine ilişkin olarak, yazarımız Sn. Ahmet Kadri Gürsel'in yaptığı yorumlar, gazetecinin etik kurallarıyla bağdaşmadığı gibi grubumuzun yayıncılık anlayışı ve sorumluluğuyla da ters düşmektedir. Birlikte çalışma ortamımızı tahrip eden bu tutumu nedeniyle Sn. Ahmet Kadri Gürsel'le yollarımız 22.07.2015 tarihi itibarıyla ayrılmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
İnsan Kaynakları Müdürlüğü”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.