Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Eğitim Müfettişinin saçtığı dehşet!

Bahçelievler’de bir öğretmenevinde tartıştığı resepsiyon görevlisi Cemalettin Pamuk’u 5 kurşunla öldüren Milli Eğitim Müfettişi Adnan Bay’ın işlediği cinayet saniye saniye güvenlik kamerasına takıldığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2016 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Eğitim Müfettişinin saçtığı dehşet!
Milli Eğitim Müfettişi Adnan Bay(54), üniversite eğitimi için oğlu Mehmet Alperen Bay’ı(22) İtalya’ya göndermek için 28 Haziran 2016 günü havalimanına gitmek için metroya bindi. Ancak yaşanan IŞİD saldırısı nedeniyle havalimanına gidişler durdurulunca müfettiş ve oğlu geceyi geçirmek için Bahçelievler’de bulunan Abidin Pak Öğretmenevi’ne gitti.

Adnan Bay, kendisinden kimlik isteyen resepsiyon görevlisi Cemalettin Pamuk’la(39) tartışmaya başladı. Tartışma bir süre sonra kavgaya dönüştü. Cemalettin Pamuk’un baba ve oğlu yumruklaması üzerine Adnan Bay belindeki ruhsatlı tabancasını çıkardı. Oğluyla boğuşan Cemalettin Pamuk’a ateş etti. Adnan Bay, yere düşen Cemalettin Pamuk’a iki kez daha ateş etti. Bay, yerde yatan Pamuk’un kendisine sıkma dercesine elini kaldırması üzerine bu kez kafasına 2 kez daha ateş etti. Pamuk olay yerinde hayatını kaybetti.

Cinayetin görüntüleri öğretmenevinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Cemalettin Pamuk’un 5 kurşunla hayatını kaybettiği olay kamera görüntülerine göre sadece 19 saniye sürdü.

NE DİYALOG YAŞANMIŞTI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede olaylar şöyle anlatılmıştı. Resepsiyon görevlisi Cemalettin Pamuk’un ‘kimliğinizi alabilir miyim’ sorusu üzerine Adnan Bay ‘Ben Milli Eğitim Müfettişiyim, sen kimsin de benden kimlik istiyorsun’ diye çıkıştı. Bunun üzerine Cemalettin Pamuk kimlik göstermeden kendisine oda tahsisi yapamayacağını ve odaların dolu olduğunu söyledi. Adnan Bay’ın ‘sıkıyorsa beni buradan çıkar, çıkarırsan başın yanar.” dedi. Bunun üzerine aralarında itiş kakış yaşandı. Adnan Bay, “Sen kürtsün, onun için yer vermiyorsun’ demesi üzerine Cemalettin Pamuk “Duydunuz mu bana terörist muamelesi yapıyor, beni aşağılıyor. Ben kürt değilim. Sapına kadar Kırıkkaleli’yim’ diye cevap verdi. Çıkan arbedede Adnan Bay sinkaflı küfür edince Pamuk da Adnan Bay’a yumruk attı.

Bunun üzerine Adnan Bay, belinde bulunan ruhsatlı tabancayı çıkarıp hedef alarak ateş etti. Cemalettin Pamuk resepsiyon masasının ön kısmındaki x-ray cihazının önüne sırtüstü düştü. Mehmet Alperen Bay bu sırada yerde yatan Cemalettin Pamuk’la boğuşmaya başladı. Adnan Bay, Pamuk’a iki kez daha ateş etti. Cemalettin Pamuk düştüğü yerden kalkmaya çalıştığı sırada Mehmet Alperen Bay onu kollarından tutarak kendisini korumasını ve kaçıp kurtulmasını engelledi. Bunun üzerine Adnan Bay, Pamuk’un baş kısmını hedef alarak iki kez daha ateş etti.

İddianamede Mehmet Alperen Bay’ın Cemalettin Pamuk’un kollarından tutarak öldürme eylemine katkı sağladığı belirtildi. İddianamede Adnan Bay’ın silahını 6 kez ateşlediği, bu sırada orada bulunan Remzi Ersoy’un da yaralandığı anlatıldı.

BABA VE OĞLUNA MÜEBBET İSTENDİ

İddianamede, ilk haksız hareketin Adnan Bay’dan geldiği, ölenin de maruz kaldığı incitici bu davranışlar karşısında her iki şüpheliye tokat ve yumruk atmasının sanıklar lehine haksız kışkırtma hükmünü uygulama koşullarının oluşmadığının altı çizildi. İddianamenin sonunda Adnan Bay ve oğlu Mehmet Alperene Bay hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası istendi. Adnan Bay ayrıca olası kastla yaralama suçundan 1 yıl hapsi talep edilirken, Bay’ın tutuklanmasına karar verilmesi talep edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.