Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Eğitim Bakanlığı önünde 'öğretmen' eylemi

Atama bekleyen bir grup öğretmen adayı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde protesto gösterisi düzenledi. Bakanlık önünde toplanan kalabalık 'Nisan'da 40 bin öğretmen atansın' yazılı pankart açtı. Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2015 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2015 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Eğitim Bakanlığı önünde 'öğretmen' eylemi
Atama bekleyen bir grup öğretmen adayı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde protesto gösterisi düzenledi.

Bakanlık önünde toplanan kalabalık 'Nisan'da 40 bin öğretmen atansın' yazılı pankart açtı. Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, KESK'e bağlı Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ve Birleşik Kamu-İş'e bağlı Eğitim-İş Sendikası Genel Sekreteri Mehmet Altıntop da eyleme destek verdi. Seslerini duyurmak için 8 gündür eylem yaptıklarını belirten grup üyeleri, AK Parti iktidara geldiğinde 70 bin kişinin atama beklediğini, ancak bu sayının bugün 330 bini aştığı ve bu soruna artık bir son verilmesi istendi.

Atama yapılmayan öğretmen adayı sayısının 12 yılda 5 kat arttığını belirten Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk, nisan ayında gerekli atamaların yapılmasını talep etti. Koncuk, Ağustos’a kadar ise 100 bin atama istediklerini kaydetti.

Nisan ayında atama beklediklerini belirten Eğitim-Sen Genel Başkanı Karaca da iktidara geldiklerinde ‘atama bekleyen öğretmen kalmayacak’ diyen hükümetin sözünü tutmasını istedi. Açıklamaların ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.