Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Eğitim Bakanı Avcı: Atamalarda yaş sınırı yok

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmen atamalarında daha önce yaş sınırı olduğunu ancak bunu kaldırdıklarını belirtti.Eskişehir’de çeşitli etkinliklere katılan Bakan Avcı, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Öğretmen atamalarıyla...

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2015 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2015 18:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmen atamalarında daha önce yaş sınırı olduğunu ancak bunu kaldırdıklarını belirtti.

Eskişehir’de çeşitli etkinliklere katılan Bakan Avcı, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Öğretmen atamalarıyla ilgili konuşan Avcı, "Bakanlığın sitesinde, zaten branş branş açıklama yapıldı. Bunlar nasıl belirleniyor. İhtiyaçlara bakıyoruz Türkiye genelinde hangi branşta ne kadar açığımız var. Hangi illerde o branşlarda çok açık var. Onlara bakıyoruz. Ve ona göre dengeli şekilde branşlar arasında elimizdeki kadroları dağıtmaya çalışıyoruz. Bu yıl biliyorsunuz yönetmenlikte dün ve bugün resmi gazetede yayınlandı. Yönetmenlikte yaptığımız değişiklikle yaş sınırı şartını kaldırdık. Daha önce 40 yaş altı olmak koşulu vardı. Yaptığımız bir değişiklikle bunu kaldırdık. Yaş şartı yok buna niçin ihtiyaç duyarız, özellikle 28 Şubat döneminde KPSS sınavlarını kazandıkları halde ya da müracaat ettikleri halde, o günün koşullarından dolayı bu hakları ellerinde alınan öğretmen adayları da bu atama döneminde bundan yararlansınlar diye yaptık." dedi.

'160 ÜLKEDE FAALİYET SÜREN BİR TAKIM KURUMLAR, HER BİRİNİN KENDİNE GÖRE ÖZEL ŞARTLARI VAR'

Yurt dışındaki okullarla ile ilgili de konuşan Bakan Avcı, "Bu konularla ilgili bu hafta Bakanlar Kurulu'na bir sunum yaptık. 160 ülkede faaliyet süren bir takım kurumlardan söz ediyoruz. Dolayısıyla her birinin kendine göre özel şartları vardır. Değişik koşuları vardır. Bunların çok büyük bir bölümü bize özellikle son 10 yıl içinde AK Parti himayesinde gelişmiş kurumlardır. En son cumhurbaşkanın Afrika ziyaretiyle oradaki ülkelerin yetkileri bizden tekrar tezkiye talebinde bulundukları zaman kendileri Milli Eğitim Bakanlığımızın veya sivil toplum kuruluşlarımızın bu hizmetleri layığı ile yerine getirebileceğini biz de bununla ilgili çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Zaten cumhurbaşkanımız orada da ifade etti. Zaten bu çalışmalarımız tamamen bitikten sonra bir sivil yapılanma içerisinde tabi ki devletin de himayesinde Dışişleri, Kültür Bakanlığı'nın topyekûnun hükümetin himayesinde ama sivil bir kuruluş olarak sürdürülecektir, yeni okullar açılacak." diye konuştu.

'MEB BAĞLI YURT DIŞINDA 66 OKULUMUZ VAR'

Bakan Avcı son olarak da, "Zaten devletin Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı yurt dışında faaliyet gösteren 66 okulumuz var. Onları da içine alacak şekilde. Yurt dışındaki bütün eğitim ve öğretim kurumlarını eğitim amaçları olduğu davranacakları bir yapıya kavuşturmaya kavuşması için gerekli çalışmaları yapıyoruz." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.