Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milas'ta çiftçilere patates tohumu dağıtıldı

Muğla'nın Milas ilçesinde çiftçilere, "Musica" cinsi patates tohumu törenle dağıtıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nca yürütülen, tütün...

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2015 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2015 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milas'ta çiftçilere patates tohumu dağıtıldı
Muğla'nın Milas ilçesinde çiftçilere, "Musica" cinsi patates tohumu törenle dağıtıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nca yürütülen, tütün tarımına alternatif, katma değeri yüksek sebze üretimi projesi kapsamında sahil bölgelerinde yetiştiriciliğe uygun olan Musica patates tohumluğu dağıtıldı. Törene Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve çiftçiler katıldı.

Derince Mahallesi Muhtarı Saldıray Çetin, törende yaptığı konuşmada yetkililere desteklerinden dolayı teşekkür ederek, "Sebze ve meyve ambarı olan mahallemizde daha fazla desteğe ihtiyacımız var. Milas tarımının en büyük eksiği, toprak analiz laboratuvarıdır. Analiz laboratuvarının kurulması halinde daha verimli tarım yapabiliriz." dedi. Daire Başkanı Tufan ise Büyükşehir Belediyesi olarak Muğla tarımını en üst seviyeye getirmek için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Geçen yıl alımını ve dağıtımını yaptığımız yem bitkileri tohumlarından sonra bugün de burada patates tohumluğu dağıtımını yapıyoruz. Tarımla ilgili her konuda, Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçilerimize desteğimiz artarak devam edecek. Ayrıca Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile birlikte toprak, yaprak ve su analiz laboratuvarını kuruyoruz. İlimizde eksikliği çok fazla hissedilen bu laboratuvarımız, mayıs veya haziran ayında faaliyete başlayacak. Bunun yanında yine Büyükşehir Belediyemiz'ce gezici laboratuvar ve numune alma aracımızın satın alma çalışmaları başlamış olup bu araç içerisinde analizleri yapacak donanım bulunacak ve çiftçilerimizin arazilerinden numuneler alınarak laboratuvarımıza ulaştırılacaktır. Böylece çiftçilerimizi, numunelerini Muğla'daki laboratuvara getirme zahmetinden kurtararak işgücü ve zaman kaybının önüne geçeceğiz." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.