Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP'li Vural: Türkiye'nin gerçek paralel yapısı KCK'dır

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Hizmet Hareketi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Milli Güvenlik Kurulu’nda Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’ne girmesini istemesine ilişkin, “Türkiye’nin gerçek tehdidi gerçek paralel...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Hizmet Hareketi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Milli Güvenlik Kurulu’nda Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’ne girmesini istemesine ilişkin, “Türkiye’nin gerçek tehdidi gerçek paralel yapısı KCK’dır” diyerek tepki gösterdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de gündeme ilişkin düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir basın mensubunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Milli Güvenlik Kurulu toplantısında Hizmet Hareketi’nin ulusal güvenliği tehdit olarak Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’ne girmesini istemesine ilişkin sorduğu soruya Vural, “MGK bu yönüyle bakılınca milli güvenliği tehdit eden unsurlarla mücadele konusunda bekleneni vermedi. Eğer bir Genelkurmay Başkanı ‘çözüm sürecinden haberim yok’ diyorsa bunlar MGK’da konuşulmamışsa Türkiye’nin gerçek tehdidi, gerçek paralel yapısı KCK, MGK’da görüşülmemişse rüşvetten kendisini aklamak için uydurduğu paralel yapıyı kullanması siyasi bir harekettir. Ben MGK’nın PKK, KCK paralel devlet yapılanmasının nasıl önlenmesi gerektiği konusundaki tavrını bekliyorum. Sanal düşmanlar üretmek yerine somut tehdit konusunda MGK’nın yapması gerekenlerini yapmasını bekliyorum. Bir partinin rüşvet soruşturmasını kapatmak için uydurduğu bir iddianın kırmızı kitaba konulması siyasi bir girişimdir” diyerek cevap verdi.

PEŞMERGE'NİN TÜRKİYE TOPRAKLARINI KULLANMASINA TEPKİ

29 Ekim günü Peşmergenin Ayn-ül Arap’a (Kobani) geçmek için Türkiye topraklarını kullanmasına da tepki gösteren Vural, şunları dile getirdi: “Korsan illegal Peşmerge geçişi Cumhuriyet Bayramı’nda yapıldı. Peşmerge geçişi AKP’nin bu vatan topraklarını birilerinin resmi geçit törenlerini düzenlediği tabloyu yaşadık. Bunu millete yaşatmaya ne hakkınız var. Cumhuriyet Bayramı’nda ordumuzun resmi geçit törenine paralel korsan geçit töreni AKP, ABD, PKK düzenledi. Daha önce Habur’da düzenlemişti. Bunun için hukuku yok etmiş itiraf etmişlerdi. Bu Habur’u yaşatanlar PKK’nın silahlarıyla geçmesine yol açmışlardır. PKK’ya TSK eşlik etti. Şu rezilliğe bakın Cumhuriyet Bayramı’nda bunu kim yaptırıyor? Bu tarihin kasıtlı seçilmiş olduğu gayet açık ve nettir. Peşmerge'nin geçit törenine alkış tutar hale geldi Türkiye. Bu yeni Türkiye dediklerinde PKK’ya silah götüren Peşmergeye asker nezaret ediyor. O PKK doğuda benim askerimi öldürüyor. Cumhuriyet Bayramı’nda da bize bunu yaşattılar. Teröristler ve silahlı unsurlar birinci haber oluyor bu manzaradan hepiniz sorumlusunuz. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genel Kurmay Başkanı, Emniyet Genel Müdürü, millet bu cumhuriyeti size koruyun diye verildi. Ama Cumhuriyet Bayramı’nda Peşmergenin geçit törenine izin veriyorsunuz zafer işaretleriyle geçiyorlar, kimsiniz be siz benim vatan topraklarımda kime karşı zafer. Zafer işareti yapıyorlar. Kürdistan bayraklarıyla öz vatanımda geçiş yapıyorlar, buna izin veren geçiş kolaylığı sağlayan hepiniz hesap vereceksiniz. Hadsiz, edepsizler toprağımızda nasıl zafer işareti yapıyorsun sen? Cumhuriyet Bayramı’nda bu gösteriler neden yaptırılır. Cumhuriyetle hesaplaşmanın bir parçası mıdır? Türk askerinin 29 Ekim geçit törenine Peşmergenin geçit töreni gölge düşürmüştür. Biji serokk Obama bu ne rezalettir burası ABD mi? Bu ne utanmazlıktır. Böylesine bir tabloyu bize yaşatanlar sorumludur. Vatan toprağımızı korsan silahlı güçlere açanlar vatanımızda Obama diye bağıranlar, geleceğini bu vatanın dışında arayanlar, geçmiş ne olmuşsa gelecek de o olacaktır. Yüksekova’da Diyarbakır’da maskeliler askerimizi şehit ediyor, maskeli Peşmerge kolunda ABD bayrağı ile zafer işareti yapıyor, ne zaferi? Bu milletin onuruyla oynamadır, artık buna dur diyeceğiz. Askerlerimiz sokak ortasında öldürülüyor, bu nasıl çözüm süreci?”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.