Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP’li Işık: Taleplerimizde anlaşma sağlanabilirse hükümet kurulabilir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık, iş dünyası ve patronların tavırlarını AKP-CHP koalisyonundan yana koyduğunu savunarak, "AKP tabanı MHP ile kurulsun diye tavır sergiliyor. Biz parti olarak tavrımızı net olarak...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2015 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2015 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP’li Işık: Taleplerimizde anlaşma sağlanabilirse hükümet kurulabilir
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık, iş dünyası ve patronların tavırlarını AKP-CHP koalisyonundan yana koyduğunu savunarak, "AKP tabanı MHP ile kurulsun diye tavır sergiliyor. Biz parti olarak tavrımızı net olarak ortaya koyduk. Şayet taleplerimizde mutabakat sağlanır ise diğer konularda uzlaşma sağlanabilir. Anlaşma sağlanabilirse hükümet kurmanın önündeki engellerde kalmış olur." dedi.

Hükümeti kurma süreci ve MHP’nin süreç’de takınacağı tavrı değerlendiren MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, şunları kaydetti: “Görevlendirmenin Sayın Ahmet Davutoğlu’na verilmesinin ardından 45 günlük süreç başlayacak. Tahminimizce ilk tur görüşmeleri Ramazan Bayramı'ndan önce tamamlanır. İş dünyası ve patronlar AKP-CHP koalisyonundan yana tavırlarını ortaya koydular. AKP tabanı MHP ile kurulsun diye tavır sergiliyor. Bu gelişmelerin nasıl bir sonuç ortaya çıkaracağını bekleyip göreceğiz."

"Parti olarak tavrımızı net olarak ortaya koyduk." diyen Işık, şu ifadeleri kullandı: "Ülkemizi bölünme sürecine götürecek olan sözde çözüm sürecinin sonlandırılmasını istiyoruz. Yolsuzlukların üzerine sonuna kadar gidilmesini istiyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anayasal çizgiler içerisine çekilmesini istiyoruz. Şayet bu maddelerde mutabakat sağlanır ise diğer konularda uzlaşma sağlanabilir diye düşünüyoruz. Heyetler geldiğinde görüşmeler başladığında bu maddeleri AKP yetkililerine ileteceğiz. Anlaşma sağlanabilirse hükümet kurmanın önündeki engellerde kalmış olur."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.