Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MGK Süleyman Şah'ı görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 6,5 saat süren yılın ilk MGK'sının ardından yapılan açıklamada, "Suriye'de ortaya çıkan güvenlik...

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2015 22:29
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2015 22:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 6,5 saat süren yılın ilk MGK'sının ardından yapılan açıklamada, "Suriye'de ortaya çıkan güvenlik sorunları ve askeri zaruretler nedeniyle 22 Şubat 2015 tarihinde icra edilen Şah Fırat operasyonu görüşülmüştür. Operasyonu başarıyla icra eden Türk Silahlı Kuvvetleri'ne takdir ve tebrikler ifade edilmiştir" denildi.

Toplantıda ayrıca çözüm sürecinde gelinen aşamanın değerlendirildiği ve terörün sona erdirilmesi için verilen mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi hususunun vurgulandığı belirtilerek, "Paralel devlet yapılanması ve legal görünüm altında faaliyet gösteren illegal oluşumlara karşı yürütülen ulusal ve uluslararası çalışmalar hakkında Kurul'a bilgi sunulmuştur" ifadelerine yer verildi.

Suriye'de beşinci yılına girmekte olan çatışmanın mevcut dinamikleri, DEAŞ dahil Suriye kaynaklı risk ve tehditlerin Türkiye'nin güvenlik ve istikrarına etkileri, uluslararası toplumla iş birliği içinde atılan adımların görüşüldüğü kaydedilen açıklamada, "Suriye bağlamında uluslararası alanda meydana gelen gelişmeler, ülkemizdeki sığınmacıların durumu ve yardımlarımız görüşülmüştür." değerlendirmesi yapıldı.

Bildiride ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Güney Kafkaslardaki gelişmeler ele alınmış, bu vesileyle Hocalı katliamının şehitleri rahmetle anılmıştır.
Libya ve Yemen'de yaşananlar ile orta doğu ve kuzey Afrika'daki durum, İsrail-Filistin ihtilafında meydana gelen gelişmeler gözden geçirilmiştir.
Toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı da katılmış; enerji alanındaki gelişmeler, riskler, fırsatlar ve enerji arz güvenliğini sağlayacak politikalar görüşülmüş, alınması gereken tedbirler değerlendirilmiştir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.